O bancă a făcut cele mai pesimiste previziuni de până acum privind vânzările iPhone X

O bancă a făcut cele mai pesimiste previziuni de până acum privind vânzările iPhone X

Din păcate pentru Apple, iPhone X nu este succesul la care se aştepta compania. Analiştii Citi estimează că în primele trei luni ale acestui an se vor vinde 14 milioane de unităţi iPhone X. Previziunea anterioară a băncii era de 27 de milioane de unităţi.

 

Potrivit analiştilor, cererea pentru smartphone-ul de 1.000 de dolari produs de Apple este „apatică”. Citi estimează că în cel de-al doilea trimestru al acestui an se vor vinde „doar” 7 milioane de smartphone-uri iPhone X.

 

Alţi analişti au spus că iPhone X nu este un succes deoarece nu vine cu inovaţii semnfificative şi are un preţ foarte mare.

 

 

Pentru a afla de ce terminalul nu se vinde chiar atât de bine, banca de investiţii Piper Jaffray a făcut un sondaj. La acesta au răspuns posesori de telefoane marca Apple. Cercetarea a arătat principalele două motive pentru care oamenii nu şi-au cumpărat iPhone X.

 

CITEŞTE ŞI: Nokia şi-a propus să redevină un jucător de top 5 mondial pe piaţa de smartphone-uri, în 3-5 ani

 

Astfel, 44% dintre respondenţi au declarat că smartphone-ul lor actual funcţionează încă foarte bine, iar 31% au răspuns că preţul de cel puţin 1.000 de dolari pentru versiunea de bază a iPhone X este prea mare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult