O bancă de investiții recomandă acțiunile legate de tehnologie care vor crește după pandemie

22.06.2020
O bancă de investiții recomandă acțiunile legate de tehnologie care vor crește după pandemie

Banca de investiții Morgan Stanley a publicat un raport cu domeniile și acțiunile care vor crește după pandemie. Printre acestea se numără multe titluri care au legătură cu tehnologia. Exemple sunt companiile din industria 5G, producătorii de echipamente de fitness, furnizorii de servicii de meditație, cei care promovează o viață sănătoasă, dar și băncile care investesc în tehnologie.

5G

În ciuda controverselor, tehnologia 5G se va dezvolta și reprezintă un mare pas înainte în materie de rețele de telecomunicații. Companiile din domeniu, printre care CommScope Holding (simbol bursier COMM – produce cabluri, conectori, panouri de control), Ciena Corp. (CIEN – componente și software pentru rețele) sau Lumentum Holdings (LITE – soluții optice, lasere comerciale) vor beneficia de pe urma cererii existente pentru produsele lor.

Meditație, viață sănătoasă și fitness

Starea psihică a milioane de oameni a fost afectată de măsurile luate pentru combaterea COVID-19. Stresul și consumul ridicat de alimente sunt în creștere. De aceea, companiile care oferă cursuri de meditație, planuri pentru slăbit, yoga și fitness vor prospera. Exemple sunt Peloton Interactive (PTON – produce echipamente de fitness inteligente și conținut pentru cei care doresc să ducă o viață sănătoasă) și WW International (WW – produse și servicii pentru o viață sănătoasă).

Băncile care investesc în tehnologie

Tot mai mulți oameni lucrează de acasă și fac tranzacții pe internet, iar băncile trebuie să se adapteze la noua realitate, în care tot mai puțini clienți merg în sucursalele lor pentru a-și rezolva problemele. Astfel, instituțiile de credit trebuie, pentru a rămâne competitive, să investească în noi tehnologii și în securitate informatică.

Printre băncile care investesc cel mai mult în tehnologie numără JPMorgan Chase (JPM), Bank of America (BAC), Citigroup (C) și Wells Fargo (WFC).

Foto: Pixabay

Sursa: Bloomberg

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult