O companie de tehnologie continuă să își plătească angajații înrolați în armata Ucrainei

23.03.2022
O companie de tehnologie continuă să își plătească angajații înrolați în armata Ucrainei
Foto: itcluster.lviv.ua

Startup-ul Grammarly, unul dintre cele mai valoroase din SUA, continuă să își plătească angajații din Ucraina care s-au înrolat în forțele armate care luptă cu invadatorii ruși.

Acești salariați primesc salariile integrale, dar și alte beneficii pe care le au, a anunțat CEO-ul Brad Hoover, pentru Bloomberg.

„Echipa se concentrează, în primul rând, pe siguranța lor”, a spus el. Grammarly are peste 600 de angajați în Ucraina.

Hoover nu a precizat câți dintre aceștia s-au înrolat în armată și nici câți au părăsit țara. El a spus că unii angajați au fost mutați în zone din Ucraina mai puțin periculoase.

Potrivit organizației pentru refugiați a ONU, peste 10 milioane de cetățeni ucraineni și-au părăsit locuințele din cauza războiului.

Compania, evaluată la 13 miliarde de dolari, dezvoltă soluții de corectură pentru texte și de îmbunătățire a scriiturii.

Citește și: „Lista rușinii”: Companiile din tehnologie care nu au părăsit încă Rusia

În toamna anului trecut, Grammarly a atras noi fonduri în valoare de 200 de milioane de dolari, de la un grup de investitori din care fac parte BlackRock Inc și Baillie Gifford & Co.

Firma a fost fondată în 2009, în Ucraina, de Alex Shevchenko, Max Litvin și Dmitro Lider. Compania are acum cartierul general în California și birouri în Kiev, Vancouver și New York.

Spre deosebire de alte startup-uri, compania a fost profitabilă aproape de la început. Potrivit lui Hoover, obiectivele financiare pentru perioada următoare nu vor fi afectate de război, dar conflictul ar putea întârzia anumite proiecte la care lucrează Grammarly.

Chiar și companiile născute în Rusia fac eforturi pentru a ajuta Ucraina. Luxoft a anunțat că iese de pe piața rusă și mai multe donații pentru ajutorarea victimelor conflictului. Compania a fost fondată la Moscova în anul 2000 de către actualul CEO, Dmitri Loschinin.

Luxoft a intrat în România în 2008 după ce a achiziționat firma ITC Networks.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult