O companie transformă dioxidul de carbon din aer în bijuterii. Cât de eficientă este?

04.11.2021
O companie transformă dioxidul de carbon din aer în bijuterii. Cât de eficientă este?

Aether Diamonds este o companie care produce diamante în timp ce îmbunătățește calitatea atmosferei planetei. Pare o sarcină imposibilă, dar nu este.

Diamantele naturale sunt extrase, de obicei, din țări sărace, iar în industrie lucrează inclusiv copii. Mai mult, aceste mine distrug scoarța terestră și poluează cursurile de apă. În final ecosisteme întregi sunt distruse.

Alternativa o reprezintă așa zisele „diamante crescute în laborator”. Acestea au aceleași caracteristici optice, fizice și chimice ca cele naturale. Însă chiar și ele sunt produse, deseori, în moduri poluante, folosind combustibili fosili sau energie care nu este verde.

Aether Diamonds, pe de altă parte, elimină mai mult dioxid de carbon din atmosferă decât produce. Fondatorul companiei spune că nu este suficient ca lumea să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 pentru a stopa și combate schimbările climatice. Este nevoie să eliminăm mai mult dioxid de carbon decât producem.

Foto: Aether Diamonds

Cum reușește producătorul de diamante să facă acest lucru? A dezvoltat o tehnologie care absoarbe elementul dăunător. Acest lucru este făcut de mașini care colectează CO2, iar apoi duc dioxidul de carbon în filtre speciale. La următorul pas, elementul este sintetizat într-o hidrocarbură perfectă pentru „creșterea” de diamante. Ryan Shearman, CEO al companiei, spune că energia folosită în acest proces provine 100% din surse regenerabile sau cu emisii foarte reduse.

„Fiecare diamant pe care îl producem elimină permanent carbon din atmosferă”, a declarat Shearman.

Un inel cu diamant de două carate cumpărat de la Aether Diamonds elimină dioxidul de carbon produs în doi ani și jumătate de un cetățean american tipic (20 de tone metrice).

Din fericire, tehnologia a avansat, iar acum sunt disponibile și alte soluții care extrag CO2 din atmosferă. În Islanda a fost pornită Orca, cea mai mare instalație de acet fel din lume.

Sursa: Forbes

Poluare alarmantă: Materialul care ne va distruge peste 9 ani, dacă nu acționăm acum

O larvă a început să folosească plastic pentru cochilie, iar efectele pot fi profunde

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult