O cunoscută companie tech chineză va fi delistată de pe bursa americană Nasdaq

01.10.2020
O cunoscută companie tech chineză va fi delistată de pe bursa americană Nasdaq
Foto: Wikipedia

Compania chineză de tehnologie SINA va fi delista de pe bursa americană Nasdaq. Firma va fi preluată New Wave Holdings, entitate controlată de CEO-ul SINA, Charles Chao, într-o tranzacție evaluată la 2,59 miliarde de dolari.

După ce tranzacția va fi finalizată, investitorii în SINA vor primi 43,30 dolari/acțiune. La momentul redactării articolului, un titlu SINA valora 42,58 dolari, iar compania avea o capitalizare bursieră de 2,54 miliarde de dolari.

Potrivit unor analiști, tranzacția dezavantajează investitorii în companie, care este subevaluată la prețul oferit de New Wave Holdings. În ianuarie 2018, înainte să se agraveze tensiunile dintre Washington și Beijing, o acțiune SINA a atins un maxim de 122,19 dolari.

Mai multe companii chineze s-ar putea delista de pe bursa americană

Decizia nu este una neașteptată dacă ținem cont de războiul comercial dintre SUA și China, dar și de faptul că Senatul american ar putea trece o lege care permite delistarea companiilor chineze.

Actul normativ ar obliga companiile străine listate sau care doresc să se listeze în Statele Unite să ateste că nu sunt deținute sau controlate de guverne străine. Acestea vor trebui să accepte audituri susținute de organizația Public Company Accounting Oversight Board, fondată în 2002 după scandalurile de fraudă de la Enron și WorldCom. O companie care nu face auditurile timp de trei ani consecutivi este scoasă de pe bursă.

Citește și: Echipa de esports a lui David Beckham va fi listată pe bursa de la Londra

SINA deține, printre altele, rețeaua de socializare Sina Weibo și operatorul telecom Sina Mobile.

Printre companiile tehnologice chineze listate pe bursele americane se numără giganți precum Alibaba, Baidu („Google din China”) sau JD.com. În total, pot fi afectate de noua lege 156 de companii din statul asiatic listate în SUA.

Sursa: The Motley Fool

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult