O platformă cripto a donat câte 25 de dolari fiecărui utilizator ucrainean

25.02.2022
O platformă cripto a donat câte 25 de dolari fiecărui utilizator ucrainean
Foto: Profimedia Images

Platforma de tranzacționare cripto FTX a anunțat că a donat câte 25 de dolari fiecărui utilizator ucrainean. Măsura a fost confirmată pe Twitter de CEO-ul companiei, Sam Bankman-Fried, cunoscut în industrie ca SBF.

FTX, cu sediul în Bahamas, are peste 9 milioane de utilizatori activi. Zilnic sunt tranzacționate pe platformă active în valoare de 10 miliarde de dolari.

Mai multe companii au condamnat acțiunile Rusiei și au anunțat inițiative pentru sprijinul civililor din Ucraina afectați de război. Dezvoltatorul de jocuri video polonez 11 bit studios și platforma de distribuție GOG, din aceeași țară, au anunțat că vor dona organizației Crucea Roșie din Ucraina toate veniturile înregistrate în șapte zile de pe urma jocului video This War Of Mine.

Citește și: Conflictul Rusia vs. Ucraina: Cum folosește regimul Putin atacurile informatice ca pe o armă

Titlul este unul anti-război. Jucătorii intră în pielea unor civili care încearcă să supraviețuiască într-un oraș asediat. Scenariul le este cunoscut în aceste zile locuitorilor din mai multe orașe ucrainene, încercuite de ruși.

Investitorii în criptomonede ajută de asemenea

Totodată, comunitatea cripto a reușit să strângă echivalentul a peste 4 milioane de dolari în Bitcoin pentru victimele conflictului din Ucraina. Din această sumă, peste 3 milioane de dolari au venit de la o singură persoană, necunoscută. O organizație non-guvernamentală a primit echivalentul a 675.000 de dolari doar în data de 24 februarie.

Rusia a mobilizat pentru campania din statul vecin peste 180.000 de militari. În prima zi de conflict peste 100.000 de civili ucraineni și-au părăsit locuințele, potrivit ONU. Mulți oameni se îndreaptă spre statele vecine, inclusiv România, iar alții se adăpostesc în adăposturi atomice și stații de metrou.

Pe lângă militari, zeci de civili ar fi fost uciși, potrivit ministrului britanic al Apărării, James Heappey.

Situația se va agrava în perioada următoare când cele două părți se vor lupta pentru controlul asupra capitalei Kiev.

Sursa: Finbold

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult