O țară promite 3.000 de dolari oricărui turist care se îmbolnăvește de COVID-19 pe teritoriul său

20.07.2020
O țară promite 3.000 de dolari oricărui turist care se îmbolnăvește de COVID-19 pe teritoriul său
Foto: Pixabay

O țară, care și-a deschis recent granițele pentru turiști, promite o recomensă generoasă pentru orice străin care se îmbolnăvește de COVID-19 pe teritoriul său.

Totuși, pentru a primi banii, turiștii trebuie să viziteze țara însoțiți de un ghid local, potrivit Insider. Mai mult, pot primi recompensa doar turiștii care provin din țări cu risc redus de infectare, printre care China, Japonia, Israel sau Coreea de Sud. Turiștii din Europa și Marea Britanie trebuie să stea 14 zile în carantină înainte de a putea vizita țara.

Autoritățile din Uzbekistan sunt încrezătoare că turiștii nu se vor îmbolnăvi de COVID în timp ce vizitează statul din centrul Asiei. Decretul pentru campania „Călătorie sigură garantată” a fost semnat de președinte săptămâna trecută.

Țara are 33 de milioane de locuitori, dar măsurile stricte luate în timpul pandemiei au dus la un număr redus de decese cauzate de coronavirus. Oficial, doar 19 persoane au murit în Uzbekistan din cauza COVID-19.

Valoarea recompensei vine de la costul mediu pentru tratarea unui pacient în statul asiatic.

Uzbekistan este una dintre piețele turistice care înregistrează cele mai mari creșteri.

Pandemia COVID-19: Abordări diferite în funcție de țară

Orașul Cancun din Mexic încearcă, de asemenea, să atragă turiști în această perioadă dificilă. Autoritățile se oferă să le plătească vizitatorilor străini jumătate din cazarea la hotel.

Cancun, Mexic (Foto: Pixabay)

Alte țări se situează la polul opus. Cambodgia a anunțat că turiștii care doresc să o viziteze trebuie să depună în avans un depozit de 3.000 de dolari, bani necesari pentru a fi tratați în cazul în care se îmbolnăvesc de COVID-19.

Alte state încearcă să încurajeze turismul viitor prin modalități mult mai sigure. Cei frustrați de pandemie își pot trimite țipetele de disperare în Islanda, prin intermediul unui site special dezvoltat pentru această campanie. Țipetele vor fi „eliberate”, prin intermediul unor difuzoare, în locuri retrase, printre care vârful unui munte și o cascadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult