Oppo a deschis o fabrică de smartphone-uri în Turcia

17.07.2021
Oppo a deschis o fabrică de smartphone-uri în Turcia

Oppo, cel de-al patrulea producător de smartphone-uri din lume, care se află între Apple și Vivo în clasamentul mondial, anunță extinderea capacității de producție în afara Chinei. Compania a anunțat că noua sa fabrică din Turcia, situată în Tuzla, este deja funcțională încă din luna mai. Pe lângă posibilitatea de a produce mai multe smartphone-uri, noua fabrică ar putea scădea și din costurile de transport către UE.

Fabrica Oppo din Turcia va produce modele din seriile A și Reno Lite

Pe lângă capacitatea de a asambla smartphone-uri în noua fabrică, Oppo a primit și o certificare CKD (Completely Knocked Down) în Turcia pentru aceasta, lucru care permite fabricii să construiască dispozitive și accesorii de la zero aici.

„Dezvoltarea acestei fabrici de ultimă generație din Tuzla, Istanbul, marchează o altă etapă importantă în extinderea continuă a companiei OPPO în regiune. Suntem extrem de recunoscători pentru generozitatea și sprijinul oferit de oameni în ceea ce privește operațiunile noastre comerciale și construcția acestei facilități. ” a declarat Johnny Zhang, președintele Regiunii Europei Centrale și de Est la OPPO. „Noua fabrică reprezintă doar una dintre acțiunile prin care vrem să demonstrăm devotamentul nostru față de piața locală și clienții fideli pe care îi avem”.

Fabrica Oppo are o suprafață de 10.200 metri pătrați și 850 de angajați, dintre care 99% sunt cetățeni turci. Aceștia însă nu asamblează toate smartphone-urile manual. Fabrica funcționează pe o linie de fabricație SMT (Surface Mount Technology), care automatizează o mare parte din proces. Oppo estimează că pe întregul lanț de aprovizionare, noua fabrică de smartphone-uri creează 10.000 de locuri de muncă.

Primele modele care sunt construite în fabrica din Turcia sunt modelele din seriile A și Reno Lite, unele dintre cele mai bine vândute modele ale companiei. Oppo mai deține alte 9 fabrici în China, India, Asia de Sud și Europa de Est.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult