Organizatorii IFA 2021 anunță că târgul de tehnologie nu va mai avea loc

20.05.2021
Organizatorii IFA 2021 anunță că târgul de tehnologie nu va mai avea loc

La numai câteva săptămâni după anunțul organizării târgului de tehnologie IFA 2021 la Berlin, organizatorii anunță acum că se răzgândesc. Și nu vor muta evenimentul în online, așa cum au făcut anul trecut, ci vor lua o pauză completă în 2021. IFA este așteptat astfel să se întoarcă abia în toamna anului viitor, când condițiile s-ar putea îmbunătăți, iar organizatorii vor putea asigura siguranța participanților.

IFA 2021 a fost anulat din cauza incertitudinilor și evoluției pandemiei

Sunt câțiva factori care au contribuit la anularea IFA 2021 atât de repede după ce evenimentul a fost confirmat pentru anul 2021. În primul rând, organizatorii spun că felul în care pandemia evoluează la nivel internațional pune semne de întrebare despre siguranța participanților.

„În cele din urmă, câteva statistici cheie la nivel global nu s-au mișcat atât de repede în direcția corectă așa cum speram noi – de la apariția rapidă de noi variante de COVID-19, de exemplu în Asia de Sud, la continuarea incertitudinilor referitoare la viteza de adopție a programelor de vaccinare din lume. Acestea adaugă incertitudini în rândul companiilor care erau decise sau interesate să vină în Berlin, la fel ca și în cazul presei și vizitatorilor, întrucât toți trebuie să își plănuiască din timp bugetele, investițiile și acomodările de călătorie – nu doar pentru IFA, dar și pentru alte evenimente similare din lume.”, au declarat reprezentanții IFA.

De asemenea, Messe Berlin, imensul centru de conferințe unde are loc IFA, este în continuare folosit drept centru de urgențe medicale, dar și drept centru de vaccinare. Alte evenimente mai mici care urmau să aibă loc în aceeași săptămână în Berlin, precum Berlin Photo Week și SHIFT Mobility, nu au fost anulate.

De altfel, MWC 2021 din Barcelona, care va debuta în doar câteva săptămâni, este în continuare programat să aibă loc. Organizatorii MWC sunt siguri că nu vor apărea noi probleme. Totuși, un număr mare de companii cu renume și-au retras prezența fizică din cadrul MWC și vor oferi doar prezentări virtuale. Printre acestea se regăsesc Qualcomm, Google, IBM, Nokia, Sony, Oracle, Ericsson, Samsung și Lenovo.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult