Târgul de tehnologie IFA 2021 va avea loc în format fizic la Berlin

16.04.2021
Târgul de tehnologie IFA 2021 va avea loc în format fizic la Berlin

Industria de tehnologie pare să înceapă întoarcerea la o oarecare normalitate în 2021. După un Mobile World Congress Shanghai de succes și anunțul că Mobile World Congress Barcelona va avea loc în regim hibrid, atât cu public, cât și în format online, acum și târgul de tehnologie IFA de la Berlin, anunță că va avea loc anul acesta. Spre diferență de GSMA, organizatorii MWC, reprezentanții IFA nu au intrat în detalii despre măsurile de protecție pe care le vor lua.

În 2021, IFA Berlin se întoarce într-un format complet

Reprezentanții IFA au anunțat că pe data de 3 septembrie, târgul anual de tehnologie se va întoarce în format „complet”. Târgul va avea loc până pe data de 7 septembrie și va avea loc în același centru de conferințe Messe Berlin, unde a avut loc în fiecare an. Compania spune că deja 80% dintre spațiile de expoziție au fost deja ocupate, companiile care doresc să participe având astfel timp limitat să se hotărască dacă doresc sau nu să participe.

În cadrul IFA 2021 vor avea loc și alte evenimente mai mici, găzduite de celebrul târg de tehnologie european. Este vorba despre Tech Up for Women Conference și Berlin Photo Week.

În timp ce măsurile de siguranță în pandemie nu au fost concret explicate, reprezentanții IFA spun că lucrează cu oficialii din domeniul sănătății din Germania să dezvolte soluții pentru a asigura siguranța vizitatorilor și expozanților.

În timp ce MWC vine cu un format hibrid, IFA pare să încerce o revenire la „normal”. Probabil că organizatorii se bazează foarte mult și pe campania de vaccinare care are loc la nivel global. De asemenea, probabil că așteptările de prezență în cadrul evenimentului sunt mai mici decât în anii precedenți.

Cert este că industria de tehnologie încearcă, poate puțin forțat, să depășească perioada pandemiei. Rămâne de văzut dacă IFA 2021 chiar va avea loc în parametri descriși de organizatori, sau dacă planurile vor mai fi schimbate pe parcurs, în funcție de evoluția pandemiei, evoluția vaccinării la nivel global și restricțiile care ar putea apărea în următoarea perioadă la nivelul UE.

sursa: IFA

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult