Pare de necrezut, dar un analist crede că Huawei ar putea ieși de pe piața de smartphone-uri

31.08.2020
Pare de necrezut, dar un analist crede că Huawei ar putea ieși de pe piața de smartphone-uri
Foto: Hepta

Huawei, al doilea cel mai mare producător de smartphone-uri la nivel mondial în 2019, ar putea ieși de pe această piață, din cauza sancțiunilor americane.

Acesta este unul dintre scenariile avansate de reputatul analist Ming-Chi Kuo, de la KGI Securities. În cel mai optimist dintre acestea, compania chineză va pierde masiv cotă de piață, dar va continua să producă telefoane inteligente.

În scenariul pesimist, Huawei va renunța la afacerile din industria smartphone-urilor. Companiile care vor beneficia de pe urma unei astfel de decizii vor fi, cum era de așteptat, marile rivale Samsung și Apple.

În China, cea mai mare piață de smartphone-uri, ieșirea Huawei ar avantaja mărcile Oppo, Vivo și Xiaomi.

Guvernul american a impus recent noi sancțiuni împotriva gigantului din China. Compania nu mai are acces la procesoare performante pentru dispozitivele sale mobile. Soluțiile oferite de companiile din China sau alte state aliate nu sunt suficient de bune pentru a concura cu produsele de la Qualcomm sau Samsung.

Huawei are probleme și pe partea de infrastructură telecom

Compania nu are probleme doar pe divizia pentru consumatori. SUA pune presiune pe aliații săi să nu implice compania chineză în dezvoltarea rețelelor 5G. Guvernul american susține că Huawei este un instrument prin intermediul căruia guvernul comunist de la Beijing spionează Vestul. Țări precum Marea Britanie, Noua Zeelandă și Australia au anunțat că nu vor folosi echipemente Huawei în rețelele 5G.

În 2019, compania a livrat 240 de milioane de smartphone-uri, iar în lunile aprilie și mai ale acestui an Huawei a fost cel mai mare producător mondial de telefoane inteligente. În acest moment, compania este cel mai mare furnizor de echipamente de telecomunicații din lume și lider în domeniul rețelelor 5G.

Sursa: Gizchina.com

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult