Vânzările Huawei de smartphone-uri ar putea scădea la 50 de milioane de unități în 2021

29.08.2020
Vânzările Huawei de smartphone-uri ar putea scădea la 50 de milioane de unități în 2021

Compania Huawei a reușit în anul 2020 să întreacă așteptările tuturor, reușind chiar să ajungă în topul vânzătorilor de smartphone-uri pe primul loc, chiar dacă modelele sale sunt de mai bine de un an limitate din punct de vedere software de restricțiile SUA. Totuși, în viitorul apropiat, compania va fi lovită de noi restricții, care ar putea să afecteze mult mai grav afacerile sale de pe piața de telefoane. Informațiile noi despre spun că producătorul chinez cumpără componente într-un ritm alert, în timp ce partenerii săi cer licențe de la SUA pentru a putea continua colaborarea.

Restricțiile SUA ar putea afecta grav producția de smartphone-uri Huawei

Nikkei spune că Huawei a început să cumpere stocuri mari de componente înainte de data limită de 14 septembrie. După această dată, producătorii care folosesc tehnologii americane în producția pieselor electronice, nu vor mai putea să vândă spre compania chineză și nici să onoreze alte comenzi pe care compania le-a făcut dinainte. Este vorba aici în special de procesoare și alte cipuri, care sunt făcute în fabrici care folosesc proceduri de producție inventate în SUA.

Noul raport sugerează că Huawei ar putea strânge până peste trei săptămâni destule stocuri pentru a acoperi sfârșitul anului 2020 și începutul anului 2021. Astfel, nu sunt așteptate probleme pe partea de stocuri pentru produsele sale în următoarea jumătate de an. Odată ce aceste stocuri vor fi epuizate, compania ar putea scădea la 75% din capacitatea de producție, pentru a putea în continuare să producă noi dispozitive, fără să oprească complet liniile de fabricație.

Estimarea specialiștilor este că Huawei va reuși să vândă în 2020 „doar” 195 de milioane de smartphone-uri, după anul record 2019, când a vândut peste 200 de milioane de unități. Totuși, dacă situația din prezent nu se rezolvă, în 2021 compania ar putea cădea din top 3 producători de smartphone-uri, cu numai 50 de milioane de unități pentru întregul an.

Există însă șanse că Huawei va putea să cumpere componentele de care are nevoie. MediaTek, producătorul taiwanez de procesoare care deja colaborează de câteva luni cu Huawei pentru anumite modele de telefoane, a depus o cerere către guvernul american să poată colabora cu Huawei. Compania așteaptă momentan răspunsul SUA.

surse: Slashgear, Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult