Pierderi nemaivăzute pentru Facebook: 123 miliarde de dolari într-o singură zi

26.07.2018
Pierderi nemaivăzute pentru Facebook: 123 miliarde de dolari într-o singură zi

În urma raportului financiar pentru trimestrul al doilea, valoarea acţiunilor Facebook a scăzut cu aproape 20%, de la 217,50 dolari la 174,89 dolari peste noapte. Motivul pare să fie faptul că aceasta este prima scădere din istoria companiei, investitorii fiind dezamăgiţi de performanţele pe care compania lui Zuckerberg le-a prezentat. Când rămâne să facem calculele, Facebook a pierdut 123,4 miliarde de dolari în valoare peste noapte.

Ieri seară, la închiderea bursei, Facebook valora 629,6 miliarde de dolari. Imediat ce s-a deschis bursa astăzi de dimineaţă, valoarea companiei a scăzut imediat la doar 506,2 miliarde de dolari. În continuare Facebook este una dintre cele mai mari şi mai valoroase companii din lume, însă o scădere atât de mare era greu de imaginat cu doar câteva luni în urmă. Se pare că scandalul Cambridge Analytica, alături de noul regulament european GDPR au avut efecte negative în rândul utilizatorilor, care au început să plece de pe platforma Facebook.

Compania a încercat să „dreagă” scăderile de utilizatori de pe Facebook în anumite regiuni lăudându-se cu 2,5 miliarde de utilizatori care folosesc măcar unul/una dintre serviciile sau aplicaţiile companiei, însă investitorii nu au fost impresionaţi.

Pentru a pune lucurile în context, întregul stoc de Bitcoin de pe piaţă din acest moment valorează 141 miliarde de dolari, Netflix valorează 158 miliarde de dolari, în timp ce Twitter şi Snap Inc. valorează 33, respectiv 17 miliarde de dolari. Practic, Facebook a pierdut într-o zi în valoare cam întreaga piaţă de Bitcoin, sau patru companii de mărimea Twitter.

Cu siguranţă, preţul acţiunilor va continua să crească în următoarele săptămâni şi luni, însă este destul de clar că Facebook trebuie să aducă utilizatorii înapoi pe reţeaua sa de socializare, întrucât numai un număr din ce în ce mai mare de utilizatori care să consume conţinut si implicit reclame, pare să mulţumească investitorii.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video