Plățile prin intermediul WhatsApp, suspendate în Brazilia la doar o săptămână după lansare

25.06.2020
Plățile prin intermediul WhatsApp, suspendate în Brazilia la doar o săptămână după lansare

Banca Centrală a Braziliei a suspendat plățile prin intermediul aplicației WhatsApp la doar o săptămână după lansare.

Instituția a anunțat că a luat această decizie pentru a nu fi afectată competiția pe piața sistemelor de plăți, potrivit Bloomberg.

În perioada în care plățile prin intermediul WhatsApp sunt suspendate, banca națională a statului sud-american va evalua care sunt riscurile pe care noul serviciu le presupune pentru indfrastructura națională de plăți și va verifica dacă aplicația deținută de Facebook respectă normele din domeniu.

Brazilia este a doua cea mai mare piață pentru WhatsApp, după India. În statul asiatic, plățile au fost lansate, în fază beta, în 2018, dar compania nu a reușit încă să primească undă verde de la autorități pentru a face serviciul disponibil pentru publicul larg.

Sistemul de plăți prin intermediul aplicației de chat este testat și în Mexic.

Tranzacțiile prin WhatsApp sunt gratuite pentru utilizatorii individuali

Prin intermediul acestui serviciu, intermediat de partenerii Visa și Mastercard, utilizatorii pot face plăți la comercianți sau trimite bani persoanelor din lista de contacte. Tranzacțiile sunt gratuite pentru utilizatorii individuali, dar firmele sunt taxate cu 3,99% din valoarea unei tranzacții.

Potrivit Bloomberg, aproximativ 5 milioane de companii din întreaga lume folosesc WhatsApp Business.

Compania deținută de Facebook a fost surpinsă de decizia Băncii Centrale a Braziliei. Potrivit reprezentanților săi, cele două părți au avut discuții regulate înainte de lansarea serviciului. „Scopul nostru este să oferim plăți digitale tuturor utilizatorilor WhatsApp din Brazilia folosind un model deschis și vom continua să lucrăm cu partenerii locali și cu Banca Centrală pentru a face acest lucru posibil”, a transmis compania.

Banca Centrală a Braziliei dezvoltă propriul sistem de plăți digitale, numit PIX, care va fi lansat în toamnă. Instituția are peste 1.000 de parteneri în proiect, iar inclusiv WhatsApp dorește să participe la program.

Aplicația WhatsApp are peste 120 de milioane de utilizatori în statul din America Latină.

Foto: WhatsApp

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult