Prăbușirea pieței cripto ajută semnificativ la combaterea problemelor climatice

11.07.2022
Prăbușirea pieței cripto ajută semnificativ la combaterea problemelor climatice
Foto: Pixabay

Scăderile masive din ultima perioadă de pe piața cripto au redus semnificativ emisiile de dioxid de carbon ale industriei, potrivit unui nou studiu.

Conform datelor Digiconomist, prăbușirea pieței a dus la reducerea emisiilor cu 150.000 de tone de CO2 pe zi. Operațiunile cu criptomonede sunt activități poluante. De exemplu, o singură tranzacție în blockcain-ul Ethereum consumă mai multă energie decât 100.000 de tranzacții efectuate în rețeaua VISA. Totodată, înainte de scăderea pieței, activitatea de minare de Bitcoin (BTC) consuma la fel de multă energie, într-un an, ca Suedia.


Echipamentele care minează monede virtuale, precum ASIC miner-ele, generează și multe deșeuri electronice. Aceste dispozitive au o durată de viață de 3-5 ani, iar apoi trebuie înlocuite.

Alte echipamente aflate la mare căutare au fost acceleratoarele grafice puternice. În ultimii doi ani minerii de Ethereum au cheltuit 15 miliarde de dolari pe astfel de dispozitive. Plăcile video care au fost folosite pentru această activitate nu mai oferă performanțe maxime, așa că ar trebui să fie evitate de consumatori.

Piața cripto a ajuns la o capitalizare mai mică de 1.000 de miliarde de dolari după ce la sfârșitul anului 2021 ajunsese la o valoare de aproximativ 3.000 de miliarde de dolari.

Omenirea trebuie să reducă semnificativ și repede emisiile poluante pentru a evita o catastrofă climatică. Anual sunt eliberate în atmosferă 36 miliarde de tone de CO2 în întreaga lume.

Nu doar aerul poluat ne pune viitorul în pericol. Cercetătorii au avertizat că mai avem doar 9 ani în care putem acționa împotriva plasticului, un material extrem de dăunător pentru planetă.

Sursa: Tech Radar

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult