Prețul Bitcoin pe cale să depășească maximul istoric din anul 2017

24.11.2020
Prețul Bitcoin pe cale să depășească maximul istoric din anul 2017

Susținut de interesul crescut arătat mai ales de investitori din regiunea Asiei, dar și acceptarea în Statele Unite ca mijloc de plată prin serviciul PayPal, prețul Bitcoin depășit în cursul zilei de marți pragul de 19000 dolari, luând în vizor maximul istoric de 19783 dolari atins în anul 2017.

Aducând câștiguri uriașe pentru investitorii care au cumpărat la prețuri mai bune, cotația monedei Bitcoin se află de ceva timp pe un trend de creștere exponențială, graficul desenat amintind de bula speculativă alimentată în anul 2017 de investitori amatori, tentați de perspectiva unui câștig rapid.

Creșterea monedei Bitcoin, bazată pe fundamente mai solide decât în trecut

Însă potrivit experților în domeniu, fundamentele pe care se bazează actuala rundă de creșteri sunt mult mai solide decât acum 4 anim, prețul Bitcoin fiind alimentat de companiile și investitorii tradiționali, care îi găsesc noi utilizări în lumea reală. Nu în ultimul rând, moneda Bitcoin este percepută tot mai mult ca un refugiu pentru plasarea activelor, în contextul tot mai probabil al unei recesiuni de durată în economia globală.

prețul bitcoin
Foto: Pixabay

Printre noi adepți de numără și Square, agregatorul american de servicii financiare cumpărând în octombrie monede bitcoin în valoare de 50 de milioane de dolari, pariind potențialul acesteia de a deveni „o monedă mai omniprezentă”. La scurt timp, PayPal a anunțat că va permite utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede, vestea împingând cotațiile Bitcoin peste pragul de 13000 de dolari.

Parte la noul „raliu” de creștere pare să fie și generația tânără de investitori (Millenials), mult mai dispuși să creadă în succesul Bitcoin pe termen lung și deschiși, la modul general, către folosirea mijloacelor digitale de plată.

Maximul atins de Bitcoin în cursul zilei de marți, 24 noiembrie 2020, a fost urmat în poate și mai mare măsură alte criptomonede populare. Spre exemplu, prețul Ethereum a atins 622,73 dolari, pornind de la un minim de 95.18 dolari înregistrat în prima parte a acestui an. Și mai spectaculos, moneda Ripple (XRP) a crescut cu 54,7% în aproximativ 24 de ore, atingând un maxim de 0,79 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult