Revolut, victima unui atac informatic. Ce informații au accesat hackerii

21.09.2022
Revolut, victima unui atac informatic. Ce informații au accesat hackerii
Foto: Shutterstock

Revolut, unul dintre cele mai populare startup-uri din domeniul fintech, a fost victima unui atac informatic. Hackerii au compromis peste 50.000 de conturi. Potrivit companiei, atacatorii au deținut controlul asupra conturilor respective pentru „foarte puțin timp”. TechCrunch transmite că a fost vorba de câteva ore.

Revolut, care are 20 de milioane de utilizatori, a anunțat că nu au fost furați bani și nici date complete de carduri. Startup-ul a informat utilizatorii afectați, prin e-mail, în legătură cu incidentul.

Compania a informat și autoritățile din Lituania, unde are licență bancară, în legătură cu atacul, care s-a petrecut pe 10 septembrie. Hackerii au sustras informații precum: nume de utilizatori, nume reale, adrese de e-mail și numere de telefon.

Revolut a anunțat că nu îi va contacta telefonic pe clienții afectați de atac și nici nu le va trimite SMS-uri. Cei care sunt abordați în acest mod trebuie să știe că este vorba despre o campanie de phishing.

„Am identificat și izolat imediat atacul pentru a-i limita drastic impactul și am contactat clienții afectați. Clienții care nu au primit un e-mail nu au fost afectați”, a transmis Revolut.

Capturi de ecran cu mesaje de la inițiatorii atacului, primite de utilizatori de Revolut ale căror conturi au fost compromise, au apărut pe rețelele de socializare.

Potrivit unor zvonuri, atacul a fost posibil după ce hackerii au obținut datele de acces în rețea ale unui angajat al companiei.

Anul trecut, Revolut a atras o nouă rundă de investiții în valoare de 800 de milioane de dolari, în urma căreia valoarea de piață a startup-ului a ajuns la 33 de miliarde de dolari.

Sursa: Cybernews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult