Samsung Electronics a înregistrat venituri în creștere în primele trei luni ale anului

29.04.2020
Samsung Electronics a înregistrat venituri în creștere în primele trei luni ale anului

Samsung Electronics, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și televizoare, a înregistrat venituri de 45,4 miliarde de dolari în primele trei luni ale acestui an, în creștere cu 5,6% comparativ cu perioada echivalentă din 2019.

Vânzările au fost susținute de cererea mare pentru servere și componente pentru dispozitive mobile.

Compania a obținut un profit operațional (înainte de dobânzi şi impozite) de 5,3 miliarde de dolari, în scădere comparativ cu T1 din 2019. Acest indicator a afest afectat de cererea mai slabă pentru electronice, din cauza pandemiei COVID-19.

Samsung Electronics se așteaptă ca rezultatele din trimestrul actual (aprilie – iunie) să fie mai slabe, deoarece cererea pentru smartphone-uri și electronice a scăzut abrupt pe fondul crizei. Firma de cercetare a pieței DigiTimes Research estimează că piața globală de smartphone-uri va scădea cu 15% în acest an, până la 1,15 miliarde de unități. Compania are dificultăți și pe piața de telefoane inteligente care înregistrează cea mai rapidă creștere, India, unde a pierdut locul doi în fața mărcii chineze Vivo.

Și gigantul Google a anunțat că cel de-al doilea trimestru al acestui an va fi unul dificil.

Divizia Samsung Mobile Communications a obținut venituri de 21,3 miliarde de dolari în perioada analizată și un profit operațional de 2,15 miliarde de dolari.

Compania a anunțat că va lansa un nou smartphone pliabil și o nouă serie de phablet-uri Galaxy Note în a doua parte a anului.

Samsung vrea, de asemenea, să sporească adopția 5G prin lansarea de modele mai ieftine de telefoane care oferă acces la tehnologie.

Foto: Flickr/DennisM2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News