Samsung anticipează scăderea abruptă a profiturilor realizate în trimestrul Q3-2022

07.10.2022
Samsung anticipează scăderea abruptă a profiturilor realizate în trimestrul Q3-2022

Resimțind contracția economiei globale, Samsung așteaptă pentru trimestrul Q3-2022 o cădere abruptă a profitului operațional, de 31.7%. Momentul este cu atât mai semnificativ pentru companie, fiind prima contracție prognozată după trei ani de creștere susținută.

Samsung Electronics a anunțat versiunea preliminară a buletinului pentru investitori, acoperind intervalul Q3-2022, sud-coreeni estimând un profit operațional de 7.65 miliarde dolari, raportat la venituri consolidate de 53.85 miliarde dolari. Astfel, deși veniturile companiei au crescut cu 2,73%, profitul operațional a scăzut cu 31,7, comparat perioadei similare a anului trecut.

Aceasta este prima scădere a profitului companiei din ultimii trei ani. Potrivit analiștilor, scăderea profitului Samsung se datorează mai ales reducerii cererii pentru cipuri de memorie. Din cauza recesiunii economice actuale, clienții așteptați mai ales din piața de servere și-au reajustat stocurile de componente și cheltuielile într-un mod mai conservator. În lipsa cererii, prețurile cipurilor DRAM și NAND au scăzut constant de la începutul acestui an, indicând depășire măcar parțială a crizei de semiconductoare apărută în urma pandemiei COVID.

Tot COVID pare să fie și parțial responsabil pentru actuala reducere a profiturilor raportată de Samsung, o mare parte dintre consumatori alegând să mai păstreze smartphone-urile, tabletele, televizoarele, laptopurile, PC-urile sau electrocasnice cumpărate de nevoie sau din impuls în perioada de vârf a pandemiei, când distanțarea socială și munca remote (de acasă) erau la ordinea zilei.

Interesant este că Samsung MX, divizia de smartphone-uri a companiei, a performat bine ajutată de noua ofertă de telefoane pliabile, raportând o creștere a profiturilor față de trimestrul anterior. Vânzările Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4 au fost destul de bune, potrivit diverșilor analiști, chiar dacă obiectivul de vânzări fixat de Samsung la 15 milioane de unități s-ar putea dovedi prea ambițios pentru a fi mai atins sub condițiile economice actuale.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult