Samsung anunță venituri record în ultimul trimestru, COVID-19 crescând apetitul cumpărătorilor

29.10.2020
Samsung anunță venituri record în ultimul trimestru, COVID-19 crescând apetitul cumpărătorilor

Urmând șocului inițial din această primăvară, când măsurile de carantină aproape că au blocat economiile lumii, Samsung anunță venituri record în ultimul trimestru, semnalând o revenire spectaculoasă dar nu neapărat de durată a vânzărilor.

În timp ce pandemia COVID-19 este în plin avânt, consumatorii încearcă să iasă din starea generală de apatie cumpărând impulsiv gadgeturile preferate.

Samsung anunță venituri record pe timp de pandemie

Deși, per ansamblu, piața globală de electronice încetinește, nevoia acomodării muncii de acasă și învățatul la distanță a indus o creștere bruscă a vânzărilor de tablete, smartphone-uri și sisteme laptop, transpusă în venituri suplimentare pentru principalii furnizor de componente. Și cum Samsung este unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, este normal ca efectele pozitive să fie resimțite mai mult de compania sud-coreeană.

Astfel, Samsung a raportat miercuri cea mai mare creștere trimestrială a veniturilor, datorată ”creșterii semnificative venite din partea consumatorilor” pentru dispozitive smartphone, computere și alte produse electronice.

Compania a raportat o creștere cu 59%  (10.9 miliarde dolari) a profitului operațional realizat în trimestrul Q3-2020, comparat perioadei similare a anului trecut. Totodată. Profitul net a crescut la 8.9 miliarde dolari. Vânzările totale au crescut cu 8% față de perioada similară a anului trecut, totalizând 59 miliarde dolari și depășind estimările deja optimiste formulate deja de analiștii Thomson Reuters.

Potrivit Samsung, creșterea se datorează atât ”creșterii cererii pentru produse smartphone și electronice de consum, cât și o gestionare mai eficientă a costurilor”.

„Vânzările de smartphone-uri Samsung au crescut brusc față de trimestrul anterior, odată cu lansarea de noi modele emblematice, cum ar fi Galaxy Note 20 și Galaxy Z Fold 2 , precum și vânzări mai puternice de modele de piață în regiuni cheie, inclusiv India.”

Totodată Samung deține și un imens business bazat pe producerea și vânzarea chip-urilor memorie către alți producători de dispozitive din întreaga lume. În ultimele luni, Samsung a primit comenzi importante și din partea companiilor care au în administrare vaste centre de stocare cloud. Veniturile din afacerea cu semiconductori ale companiei au crescut cu 13% în al doilea trimestru.

În schimb, în trimestrul Q4-2020 Samsung poate aștepta o scădere a vânzărilor smartphone, după ce rivalul Apple a lansat noua gamă iPhone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult