Samsung extinde capacitatea de producție pentru telefoane pliabile

06.12.2021
Samsung extinde capacitatea de producție pentru telefoane pliabile

Deși a avut parte de un început dificil, familia Samsung de telefoane pliabile se bucură acum de foarte mult succes, determinând producătorul sud-coreean să-și extindă cu până la 50% capacitatea de producție a ecranelor

Potrivit informațiilor obținute pe surse, planul de investiții pentru subsidiara SamsungDisplay din Vietnam prevede creșterea capacității de la 1.4 la 2 milioane de ecrane pentru telefoane pliabile, folosind 10 linii de asamblare (față de 7 în prezent).

Compania speră ca astfel să poată acoperi cererea în creștere pentru telefoane pliabile, modele precum Galaxy Z Fold 3 și Flip 3 crescând masiv în popularitate printre cumpărătorii din regiunea Asiei.

De altfel, Samsung anticipează pentru anul 2022 livrări de 13 milioane unități Galaxy Fold și Flip, comparat cu 8 milioane de unități livrate până la finalul lui 2021.

În ce privește producția de ecrane pliabile, ținta fixată la fabricile SamsungDisplay este de 18 milioane unități, dintre care 14 milioane de unități vor fi rezervate pentru „clientul” Samsung Electronics și oferta sa de telefoane pliabile. Deși este ușor mai mare decât numărul de telefoane Fold și Flip estimate a fi livrate anul viitor, a doua cifră ia în considerare o rată de succes a procesului de fabricație de 90%, nu toate ecranele/telefoanele asamblate întrunind criteriile stricte de calitate cerute pentru livrarea produsului finit către consumatori. Alte 4 milioane de ecrane OLED vor merge la producători de telefoane pliabile care au optat pentru Samsung în rolul de furnizor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult