Cât de ușor de reparat este Galaxy Z Flip3 și cât costă reparațiile în service. VIDEO

20.08.2021

Noile telefoane pliabile din gama Galaxy Z vor ajunge săptămâna viitoare în magazine, însă deja știm ce se găsește la interiorul lor. După clipul în care un Galaxy Z Fold3 este dezasamblat și a primit o notă de „reparabilitate” destul de mică din partea PBK Reviews, avem acum același tratament pentru Galaxy Z Flip3. Se pare că modelul clamshell este puțin mai ușor de dezasamblat și reparat, dar tot este foarte complex și complicat, având multe componente lipite permanent de carcasă, care necesită efort în plus.

Galaxy Z Flip3 este puțin mai ușor de dezasamblat decât Fold3

Chiar dacă nu toate piesele pot fi scoase ușor pentru a fi înlocuite, ai acces la majoritatea destul de rapid după ce scoți capacele din sticlă de pe spatele dispozitivului. Bateriile sunt însă foarte greu de înlocuit, fiind necesară dezasamblarea completă a componentelor din jurul lor și utilizarea de alcool izopropilic pentru topirea lipiciului care le atașează de carcasă.

Probabil însă, cea mai complicată operațiune este schimbarea ecranului pliabil. Acesta este înconjurat de o ramă de plastic care este atașată cu adeziv, iar apoi ecranul trebuie de asemenea dezlipit cu grijă pe margine. Pentru a scoate ecranul este nevoie ca toate componentele din partea de jos, unde se regăsește cablul care îl leagă de placa de bază, să fie scoase.

De ce sunt însă importante aceste dezasamblări și de ce unii utilizatori doresc să știe cât de greu sau simplu este de reparat un telefon? Pentru că reparațiile pentru dispozitive foarte avansate sunt de obicei foarte scumpe în service-urile autorizate. Samsung a anunțat de curând și prețurile operațiunilor de reparații pentru Galaxy Z Fold3 și Galaxy Z Flip3, iar acestea nu sunt accesibile.

Pentru un ecran pliabil nou pe Galaxy Z Fold3, service-urile din SUA taxează 479 dolari, adică aproximativ 25% din valoarea telefonului. Pentru Galaxy Z Flip3, reparația este 369 dolari, adică 30% din valoarea telefonului la raft. Ecranele exterioare sunt însă mai ieftine: 149 dolari pentru cel de 6,2” de pe Fold și 99 dolari pentru cel de 1,9” de pe Flip.

sursa: PBK Reviews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult