Samsung, la cea mai mare cotă de piață din ultimii 5 ani pe segmentul telefoane inteligente

31.05.2022
Samsung, la cea mai mare cotă de piață din ultimii 5 ani pe segmentul telefoane inteligente

După un episod de creștere apărut la începutul pandemiei COVID, vânzările de telefoane inteligente s-au prăbușit în a doua parte a anului 2020, doar pentru a reveni spectaculos în 2021. Totuși, tendințele observate în 2022 nu sunt chiar atât de încurajatoare, doar brandurile de top, precum Apple și Samsung rămânând pe plus.

Practic, avem de-a face cu o consolidare nu tocmai sănătoasă a pieței smartphone, aproape exclusiv în jurul brandurilor consacrate. În schimb, producătorii mai puțin cunoscuți riscă să ajungă pe marginea prăpastiei, odată prin scumpirea componentelor și îngreunarea accesului la furnizori, iar apoi prin lipsa cumpărătorilor.

Ajutat de vânzările foarte bune obținute atât cu seria de top Galaxy S, dar oferta accesibilă Galaxy A, Samsung atinge cea mai mare cotă din piața globală de dispozitive smartphone din ultimii 5 ani. Mai precis, sud-coreeni au mai anunțat vânzări atât de bune doar în luna iunie 2017, când în vogă erau modelele Galaxy S8 și Note8. La vremea respectivă, Samsung deținea 25% din piața smartphone globală. Sud-coreenii s-au aflat încă din luna aprilie la doar 1% distanță de egalarea acelui record, reușind performanța o lună mai târziu.

Interesant este că în același interval, cota de piață deținută de rivalul Apple a scăzut la 15%, compania americană fiind urmată pe locul trei de Xiaomi, cu 12% din piața smartphone globală.

Succesele recente raportate de Samsung se datorează mai ales vânzărilor de telefoane Galaxy A, dar și răspunsului peste așteptări obținut cu seria Galaxy S22. Totodată, Samsung a reușit creșteri importante ale vânzărilor și în India, o uriașă piață de desfacere unde Samsung încă nu și-a realizat întregul potențial de creștere.

„În viitor, Samsung va păstra probabil poziția de lider pe piața globală de smartphone-uri în T2” , prezic analiștii Counterpoint Research , adăugând că segmentul pliabil are, de asemenea, mult potențial pentru gigantul tehnologic coreean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult