Samsung: record negativ de vânzări în 2020. Cel mai slab rezultat din ultimii 9 ani

27.12.2020
Samsung: record negativ de vânzări în 2020. Cel mai slab rezultat din ultimii 9 ani

Chiar dacă nu au fost încă anunțate oficial rezultatele financiare de la Samsung, iar studiile de piață ale companiilor independente nu sunt bazate pe informații din interiorul companei, dar primele informații din Coreea de Sud sugerează că Samsung a fost clar afectat de pandemia de COVID-19. Pentru prima dată în 9 ani, Samsung ar putea să fi livrat mai puțin de 300 de milioane de smartphone-uri la nivel mondial, însă chiar și așa, ar putea rămâne pe primul loc în clasamentul mondial.

Pandemia a afectat afacerile Samsung pe piața de smartphone-uri în 2020

În urmă cu trei luni, la sfârșitul trimestrului al treilea, Samsung raporta vânzări de 189 milioane de unități de smartphone-uri livrate către magazine în 2020. Asta punea compania înapoi pe primul loc, după ce în trimestrul al doilea Huawei a reușit să întreacă Samsung în vânzări. Companiile producătoare de smartphone-uri au fost afectate în special la începutul anului și în trimestrul al doilea, atunci când restricțiile pandemiei au intrat în efect în mai multe țări din lume.

Între timp, în China, restricțiile erau deja ridicate, iar piața de smartphone-uri a început să își revină. Huawei, fiind liderul pieței din China, a reușit să își revină cel mai repede.

Astfel, estimările analiștilor de afaceri din Coreea de Sud estimează că Samsung a atins în 2020 doar 287 de milioane de unități de smartphone-uri. Din acestea, doar 50 de milioane de unități sunt așteptate să fie modele high-end „premium”, restul fiind dispozitive mid-range și entry-level.

În 2021, Samsung se așteaptă să vândă în jur de 307 milioane de smartphone-uri, creșterea fiind datorată categoriei de dispozitive mid-range și entry cu 5G. Anul acesta, Samsung nu a avut pe piață modele de bază cu 5G.

Anul viitor, Xiaomi țintește către locul întâi în clasamentul producătorilor de smartphone-uri, însă ambițiile sale ar putea oprite de disponibilitatea limitată a componentelor.

sursa: etnews

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult