Șeful Ryanair a declarat că Bitcoin este echivalentul unei „scheme Ponzi”

24.08.2020
Șeful Ryanair a declarat că Bitcoin este echivalentul unei „scheme Ponzi”
Foto: Pixabay

Michael O’Leary, fondatorul și șeful companiei aeriene low-cost Ryanair, a criticat dur Bitcoin după ce numele lui a fost folosit de infractori pentru o escrocherie cu moneda virtuală.

Antreprenorul a declarat că nu are nimic de a face cu schema respectivă și că Bitcoin este „echivalentul unei scheme Ponzi”, potrivit Decrypt.co.

O reclamă frauduloasă, publicată pe mai multe site-uri serioase, a promovat un interviu fals cu O’Leary pe tema Bitcoin. În reclama respectivă, șeful Ryanair este citat spunând că a câștigat zi de zi zeci de mii de euro din tranzacții cu cea mai populară criptomonedă din lume. Potrivit acesteia, O’Leary ar fi făcut banii prin intermediul Bitcoin Lifestyle, un bot „auto-pilot” care face tranzacții cu Bitcoin.

Citește și: Aplicația sMiles le va oferi utilizatorilor Bitcoin pentru simplul fapt că merg pe jos

Reclama anunța și o bancă fictivă cu care ar lucra O’Leary, National Ireland Bank.

Fondatorul Ryanair s-a folosit de situație pentru a ataca dur Bitcoin

O’Leary nu este prima persoană cunoscută a cărei imagine este folosită de infractori pentru a promova escrocherii legate de criptomonede. Recent, actrița Kate Winslet a pățit același lucru.

Michael O’Leary (Foto: Wikipedia)

În loc să se distanțeze de situație, șeful companiei aeriene s-a folosit de ocazie pentru a ataca Bitcoin. „Nu am investit și nu voi investi niciodată un cent în Bitcoin, despre care cred că este echivalentul unei scheme Ponzi”, a declarat el pentru The Sunday Times. „I-aș recomanda oricui are bun simț să ignore această poveste falsă și să evite Bitcoin ca pe o plagă”, a declarat el.

La momentul redactării acestui articol, un Bitcoin valora 11.771 de dolari.

Citește și: Moneda Bitcoin consumă acum semnificativ mai multă energie decât întreaga Românie

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult