Şeful Uber se distanţează de Donald Trump după campania #DeleteUber

03.02.2017
Şeful Uber se distanţează de Donald Trump după campania #DeleteUber

Travis Kalanick, directorul executiv al Uber, s-a retras din echipa de consiliere economică a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, în urma criticilor din partea echipei şi a publicului, transmite Mediafax. Recent, pe reţelele de socializare online a fost lansată campania #DeleteUber, care îi încuraja pe utilizatorii aplicaţiei să o şteargă din telefoane, tocmai din cauza relaţiilor dintre Kalanick şi Trump.

Uber este una dintre companiile din domeniul tehnlogiei îngrijorată de impactul asupra forţei de muncă pe care îl va avea interdicţia care vizează imigraţia, semnată de Trump.

 

Compania susţine că a pus deoparte un fond în valoare de trei milioane de dolari pentru a-i ajuta pe cei afectaţi. Acestă iniţiativă i-ar putea include şi pe şoferii Uber.

 

Echipa de consiliere economică, din care face parte şi directorul executiv al Tesla, Elon Musk, se va întâlni vineri cu preşedintele Donald Trump.

 

Elon Musk a transmis că va participa la întâlnirea de vineri. „Echipa de consiliere economică oferă sfaturi, iar participarea nu înseamnă că sunt de acord cu acţiunile administraţiei”, a explicat Musk.

 

 

„Eu şi alţii ne vom exprima obiecţia faţă de ordinul executiv recent asupra imigraţiei şi va oferi soluţii pentru schimbări ale politicii”, a adăugat directorul Tesla.

De asemenea, reprezentanţii companiilor IBM şi General Motors fac parte din echipă.

 

Preşedintele Donald Trump a interzis intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat. Acesta a semnat un ordin executiv care prevede şi suspendarea, timp de patru luni, pentru toate programele de imigrare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult