Segway nu va mai produce celebrele sale scutere, la 19 ani de la lansare

25.06.2020
Segway nu va mai produce celebrele sale scutere, la 19 ani de la lansare

Segway nu va mai produce celebrele sale scutere care se auto-echilibrează, la aproape 20 de ani de la lansarea primului model.

Compania nu va mai produce vehiculul în fabrica sa din Bedford, Marea Britanie, începând cu 15 iulie, anul curent. În urma deciziei vor fi concediați 25 de angajați, transmite Engadget.

Produsul, numit Segway PT (Personal Transporter), ar fi trebuit să revoluționeze transportul de persoane, dar nu s-a bucurat niciodată de mare succes. În aproape 20 de ani, compania a vândut doar 140.000 de unități.

Vehiculul a fost adoptat în special de forțele de ordine și de firmele de securitate, putând fi văzut pe falezele de pe plaje, la evenimente sau în mall-uri.

Un angajat a pus vânzările slabe pe seama durabilității scuterelor. Potrivit lui, acestea puteau fi folosite zeci de ani fără să se strice.

Al doilea proprietar Segway a avut un sfârșit tragic

Scuterul a fost lansat în decembrie 2001 de inventatorul Dean Kamen. Acesta a vândut afacerea în 2009, iar în 2015 Segway a fost cumpărată de compania chineză Ninebot.

Jim Heselden, omul de afaceri care a preluat afacerea de la Kamen acum 11 ani, a avut un sfârșit tragic în timp ce folosea un scuter Segway. Antreprenorul a murit după ce a căzut cu vehiculul de pe o faleză din Yorkshire, în 2010.

Vehicul Ninebot (cel alb)

„ADN-ul” Segway va continua să trăiască în scuterele și trotinetele electrice Ninebot, care au o cotă de piață de 70% la nivel global. Compania chineză produce și modele care se auto-echilibrează, printre care un scaun. Produsele mărcii sunt foarte populare, inclusiv în România.

Până în 2025, piața mondială a scuterelor electrice (include trotinetele și alte vehicule de mici dimensiuni) va depăși valoarea de 30 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de ResearchAndMarkets.com.

Foto: Profimedia Images

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult