STUDIU: Majoritatea angajaţilor cred că ar fi mai productivi dacă ar lucra într-un mediu cu mai puţin zgomot

16.04.2018
STUDIU: Majoritatea angajaţilor cred că ar fi mai productivi dacă ar lucra într-un mediu cu mai puţin zgomot

Zgomotul la locul de muncă este o problemă care afectează productivitatea angajaţilor şi le reduce satisfacţia. Potrivit specialiştilor, mulţi angajaţi consideră un mediu liniştit un beneficiu, la fel ca salariul atractiv sau abonamentul la sală.

 

Un studiu comandat de Plantronics în 2017 asupra efectelor zgomotului la locul de muncă a relevat că 94% dintre respondenţi s-au declarat convinşi că ar putea face mai mult la serviciu într-un mediu mai liniştit, iar 53% au fost de acord că zgomotul de fond le reduce satisfacţia.

 

Foto: Annie Spratt/Unsplash

 

„Aceste informaţii pot fi importante pentru manageri şi antreprenori pentru că aduc noutăţi în lista de propuneri atractive pe care companiile le pot prezenta atunci când recrutează. Modul de lucru se schimbă şi în special în zonele cu zgomot puternic de fond, precum call center, zgomotul şi perturbarea reprezintă probleme mai mari decât îşi închipuie cei mai mulţi dintre manageri, şi pot avea efecte negative asupra angajamentului şi productivităţii angajaţilor”, este de părere Heidi Butler, Regional Manager – Eastern Europe Plantronics.

Cercetarea relevă şi faptul că 64% din respondenţii la studiul citat au spus că posibilitatea de a se putea izola de zgomot şi sursele de perturbare a atenţiei le-a mărit productivitatea.

 

Un alt studiu a arătat că poate dura până la 23 de minute, în medie, ca o persoană să îşi recâştige concentrarea, după ce atenţia i-a fost distrasă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult