SUA va limita informaţiile secrete oferite Germaniei în cazul în care va utiliza echipamente Huawei 5G

12.03.2019
SUA va limita informaţiile secrete oferite Germaniei în cazul în care va utiliza echipamente Huawei 5G

Lupta dintre Statele Unite şi Huawei continuă, de data aceasta frontul de bătălie fiind chiar Germania, unul dintre cei mai importanţi aliaţi ai americanilor. În ultimele câteva săptămâni, autorităţile germane au pus la îndoială acuzaţiile referitoare la echipamentele Huawei, spunând că nu există dovezi care să afirme riscul de spionaj, însă acum SUA vine cu o un ultimatum: fie Germania renunţă la echipamente 5G Huawei, fie renunţă la anumite informaţii oferite de către autorităţile americane.

Ambasadorul SUA în Germania, Richard A. Grenell, a trimit o scrisoare către autorităţile germane în care ameninţă cu oprirea furnizării anumitor informaţii secrete către agenţii, în cazul în care infrastructura 5G din Germania va fi construită folosind echipamente Huawei Technologies. Conform scrisorii, acestea reprezintă un risc prea mare, iar acest lucru va duce la limitarea informaţiilor pe care SUA este dispusă să le ofere prin reţele „compromise”.

Astfel, americanii ar putea limita cantitatea de informaţii secrete sau ar putea scădea sau nivelul de importanţă al acestora. Nu este în plan renunţarea completă la colaborarea între agenţiile germane şi cele din SUA.

Aceasta nu este prima dată când SUA îşi încurajează aliaţii să renunţe la echipamentele Huawei. Ţări precum Australia, Noua Zeelandă şi câteva alte ţări europene au anunţat deja că nu vor folosi echipamentele produse de compania chineză pentru realizarea infrastructurii 5G, în timp ce multe altele conduc investigaţii proprii despre riscurile de securitate la care s-ar putea supune în cazul în care le aleg.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult