Telefoane și electronice care nu sunt „Made in China”? Vor fi tot mai multe

12.05.2020
Telefoane și electronice care nu sunt „Made in China”? Vor fi tot mai multe

Dacă acum este destul de dificil să găsești telefoane și accesorii care nu sunt „Made in China”, acest lucru s-ar putea schimba rapid, pe fondul pandemiei COVID-19. Apple intenționează să mute o parte importantă din producția iPhone și AirPods în India și Vietnam.

În următorii cinci ani, numărul trei pe piața globală de smartphone-uri ar putea produce telefoane în valoare de 40 de miliarde de dolari în India, transmite Economic Times, care scrie că există negocieri între compania americană și guvernul de la New Delhi. Majoritatea dispozitivelor ar fi produse pentru export.

Dacă planul va fi pus în aplicare, Apple va deveni cel mai mare exportator din India. Companiile care vor asambla telefoane pentru gigantul american vor fi tot partenerii taiwanezi Wistrom și Foxconn.

Despre India se crede că va depăşi China la producţia de smartphone-uri în viitorul nu foarte îndepărtat. Dominația Chinei, țară condusă de un guvern autoritar, în producția de electronice nu a fost niciodată văzută cu ochi prea buni de companiile occidentale care produc acolo bunuri. Migrarea producției către alte țări este accentuată și de războiul comercial dintre SUA și China.

India și-a propus să atragă peste 1.000 de companii americane care produc în China, inclusiv producătorii de dispozitive medicale Abbott Laboratories și Medtronic Plc.

Apple mută și o parte semnificativă din producția AirPods în Vietnam, potrivit Nikkei. Între 3 și 4 milioane de unități AirPods (varianta clasică) vor fi produse în acest trimestru în Vietnam. Asta înseamnă aproximativ 30% din producția totală.

Samsung și-a mutat deja toată producția de smartphone-uri din China în statul comunist vecin.

Printre companiile mari care au fabrici în Vietnam sau folosesc contractori se mai numără Intel, Sharp, Nokia sau LG. Țara exportă deja electronice în valoare de peste 50 de miliarde de dolari anual.

Foto: Shutterstock

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult