Apple a cerut reducerea chiriei cu 50% pentru unele magazine, în ciuda rezultatelor financiare record

03.08.2020
Apple a cerut reducerea chiriei cu 50% pentru unele magazine, în ciuda rezultatelor financiare record
Foto: Profimedia Images

Apple le-a cerut proprietarilor unora dintre spațiile din Marea Britanie în care are magazine să îi reducă chiria cu 50%.

Solicitarea companiei este neobișnuită în condițiile în care a înregistrat rezultate financiare foarte bune în perioada aprilie – iunie 2020, transmite MacRumors, care citează presa britanică.

În schimbul reducerii chiriei, Apple promite să folosească spațiile respective pe termen mai lung. Potrivit sursei citate, „oferta” companiei este valabilă pentru spațiile în care contractul de închiriere expiră în curând. Gigantul american nu dorește doar chirie mai mică, ci și o perioadă de gratuitate.

Proprietarii sunt consternați de solicitarea făcută de Apple

Prprietarii spațiilor respective au fost „consternați” de propunerea făcută de cea mai valoroasă companie din lume. Apple a depășit vineri compania petrolieră de stat saudită Aramco la capitalizarea bursieră.

Citește și: Apple confirmă că iPhone 12 a fost amânat. Când ar putea fi lansată noua serie de telefoane

Chiar dacă a închis majoritatea magazinelor în timpul pandemiei, compania a înregistrat venituri record de 59,7 miliarde de dolari în cel de-al treilea trimestru fiscal (încheiat la 31 iunie), în creștere cu 11% comparativ cu perioada echivalentă a anului trecut. Cererea pentru produsele și serviciile sale a fost „fenomenală” online.

În condițiile în care foarte mulți oameni au început să lucreze de acasă, livrările de computere Mac au consemnat un avans anual de 21,63% (la 7,08 miliarde de dolari), iar cele de tablete iPad au urcat cu 31,04% (6,58 miliarde de dolari).

Apple deține 38 de magazine fizice în Marea Britanie. Toate au fost închise în timpul pandemiei, dar acum funcționează normal. Magazinele companiei sunt unele dintre cele mai profitabile din lume.

Apple a refuzat să ofere o poziție lagată de solicitarea făcută proprietarilor din Marea Britanie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult