Topul celor mai bogaţi oameni din sectorul tehnologic, în 2016

15.08.2016
Forbes a publicat recent lista celor mai bogaţi oameni din lume. Statista a extras din aceasta topul celor mai bogate 10 persoane din sectorul tehnologic. Clasamentul este condus în continuare de Bill Gates, cu o avere estimată la 78 miliarde de dolari. El este totodată şi cel mai bogat om din lume. 
 
Pe locul doi în topul celor mai bogate persoane din sectorul tehnologic se află Jeff Bezos, omul care a fondat Amazon.com, cel mai mare retailer online din lume. Averea lui este estimată la 66 miliarde de dolari. Pe poziţia a treia se situează Mark Zuckerberg, cofondatorul Facebook, cu 54 miliarde de dolari. 
 
Deşi lista este dominată de americani, în ea apare şi Jack Ma, preşedintele executiv al platformei de e-commerce B2B Alibaba. Averea lui este estimată la aproape 26 miliarde de dolari. Nu departe de Ma se află Ma Huateng, directorul executiv al companiei de servicii online Tencent, cu 22 miliarde de dolari. 
 

Infographic: 2016's Tech Billionaires | Statista
You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video