UBS: Utilizatorii de modele mai vechi de smartphone-uri Apple nu se grăbesc să treacă la iPhone X

UBS: Utilizatorii de modele mai vechi de smartphone-uri Apple nu se grăbesc să treacă la iPhone X
Mai mulţi analişti au spus că iPhone X va determina un val masiv de utilizatori de smartphone-uri mai vechi marca Apple să le schimbe cu cel mai performant model din portofoliul companiei. Acest lucru nu se întâmplă, potrivit băncii elveţiene UBS. Un astfel de fenomen s-a întâmplat după lansarea iPhone 6, cel mai de succes model de smartphone lansat până acum de Apple. În acel caz, cele două modele din serie veneau cu un design proaspăt şi cu ecrane mai mari. 
 
Deşi Apple nu a schimbat semnificativ designul iPhone timp de trei ani, iPhone X nu a declanşat aceeaşi reacţie. Asta în ciuda faptului că include un sistem inovativ de autentificare facială şi are ecran edge-to-edge. Asta nu înseamnă, însă, că vânzările de terminale iPhone vor consemna un declin în 2017. Din contră, Apple va înregistra o creştere, potrivit lui Steven Milunovich, analist la UBS. 
 
 
Potrivit lui Milunovich, iPhone X nu s-a bucurat de succesul aşteptat în SUA, unde compania a atins un prag care pare maxim. Nu a ajutat nici faptul că acesta este cel mai scump smartphone lansat vreodată de Apple. De aceea, compania va trebui să se concentreze pe alte pieţe cu potenţial mare de creştere, precum China şi India, pentru a vinde mai multe telefoane. Mai mult, Apple va trebui să compenseze câştigând mai mulţi bani din servicii şi alte produse, precum accesoriile. 

Apple a reuşit să îmbunătăţească veniturile înregistrate din servicii. În cel mai recent trimestru, acestea au reprezentat 16,2% din totalul vânzărilor, adică 8,5 miliarde de dolari. 

 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult