Un analist explică de ce au scăzut acțiunile tech în ultima perioadă

22.03.2021
Un analist explică de ce au scăzut acțiunile tech în ultima perioadă
Foto: Profimedia Images

În ciuda faptului că au fost unele dintre cele mai solide afaceri în timpul pandemiei, acțiunile unor companii din sectorul tehnologic, precum Apple, Microsoft sau Cloudflare, nu s-au descurcat bine pe burse în ultimele săptămâni.

Acest lucru a fost cauzat de creșterea randamentelor obligațiunilor, potrivit analistului Ionuț Paulenco, de la eToro.

„În ciuda comentariilor liniștitoare ale Fed că nu se va grăbi să crească ratele dobânzilor, randamentele obligațiunilor au crescut brusc, ceea ce a determinat scăderea prețurilor acțiunilor tech. Randamentele mai mari reflectă așteptările unor rate mai mari ale dobânzilor, ceea ce înseamnă că împrumuturile devin mai scumpe”, a explicat Paulenco.

Companiile care înregistrează creștere rapidă, în special cele din sectorul tehnologic, trebuie să împrumute mult capital pentru a-și finanța extinderea, iar dobânzile mai mari le pot afecta marjele de profit, potrivit analistului.

Citește și: Top trei companii din tehnologie cu creșteri spectaculoase ale veniturilor în ultimii ani

Rezerva Federală (Fed) din SUA a promis că va menține rata dobânzii cheie la nivelurile actuale până când inflația se va stabiliza la un nivel de 2% și că nu va ridica dobânda până când piața muncii nu se va recupera complet.

Potrivit estimării Fed, economia americană va crește cu 6,5% în 2021, datorită administrării rapide a vaccinurilor și a pachetului de stimulare a economiei în valoare de 1,9 trilioane de dolari adoptat recent.

„În Europa, distribuirea mai lentă a vaccinului și sosirea unui al treilea val de infectare înseamnă că redresarea economică va veni probabil la câteva luni după SUA”, a mai spus Paulenco.

CITEȘTE ȘI:

De ce simt utilizatorii Robinhood că au fost trădați și ce ar putea urma pentru startup-ul devenit „Șeriful din Nottingham”

Oamenii renunță la serviciile financiare față în față în favoarea aplicațiilor N26 sau Monzo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult