Un analist spune că precomenzile pentru Galaxy S9 sunt „dezamăgitoare”

09.03.2018
Un analist spune că precomenzile pentru Galaxy S9 sunt „dezamăgitoare”

Analistul Jeff Johnson de la compania Arthur Wood Research a scris, într-o notă trimisă clienţilor, că precomenzile pentru smartphone-urile din seria Galaxy S9 sunt „dezamăgitoare”. Mai precis, acestea sunt cu 50% mai mici decât cele înregistrate în aceeaşi perioadă (nu se specifică exact) de seria Galaxy S8.

 

Unii analişti se aşteptau ca Galaxy S9 să înregistreze precomenzi mai mari cu 10-15% comparativ cu modelul de anul trecut.

 

CITEŞTE ŞI: Unde greşesc producătorii de smartphone-uri când cer 1.000 de dolari pentru un model premium [OPINIE]

 

Potrivit lui Johnson, vestea nu este proastă doar pentru Samsung, liderul pieţei, ci şi pentru întreaga industrie. „Vnzările de smartphone-uri încep să intre în declin într-un ritm accentuat”, a scris analistul.

 

Foto: Flickr/Samsung Newsroom

 

Această tendinţă va afecta şi furnizorii de componente, precum Broadcom, Qualcomm sau Cirrus Logic.

 

Potrivit unui studiu Gartner, vânzările de telefoane inteligente înregistrează în acestă perioadă primul declin general al vânzărilor după mai bine de un deceniu de măsurători.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult