Un mare producător chinez de ecrane OLED a fost „descalificat” de Apple pentru nerespectarea standardelor de calitate

23.05.2022
Un mare producător chinez de ecrane OLED a fost „descalificat” de Apple pentru nerespectarea standardelor de calitate

Folosit și în trecut drept „rezervă” pentru furnizarea de ecrane destinate produselor Apple „refurbished”, cel mai mare producător chinez de ecrane OLED aproape că a reușit să intre în grupul select de furnizori Apple certificați. Doar că, incompetența și dorința chinezilor de a câștiga prin orice mijloace contractul cu Apple mult râvnit s-a întors împotriva lor.

Concret, furnizorul Beijing Oriental Electronics (BOE) a schimbat pe ascuns specificațiile produselor deja comandate, mizând pe șansa ca Apple să nu sesizeze modificările operate cu scopul depășirii anumitor limitări tehnologice, respectiv maximizarea marjelor după care sunt acceptate ecranele livrate, în detrimentul calității imaginii și, posibil, fiabilitatea pe termen lung. Dacă planul reușea, Apple ar fi primit comenzile de ecrane iPhone 13 solicitate încă din luna octombrie 2021, iar producătorul BOE ar fi avut aproape în „buzunar” contractul promis pentru 30 milioane de ecrane destinat echipării viitoarei generații iPhone 14. Totul se baza pe capacitatea producătorului chinez de a livra ecrane OLED care să întrunească exigențele de calitate solicitate de Apple, în număr suficient pentru a proba capacitatea dea a onora un contract mult mai mare.

Potrivit datelor obținute din surse apropiate celor două companii, producătorul BOE ar fi „ajustat” lățimea circuitelor TFT imprimate în substratul ecranului fără a informa în prealabil clientul Apple, schimbarea fiind descoperită cu ocazia testelor de calitate întreprinse de inginerii companiei americane.

Realizând gafa comisă, BOE ar fi trimis unul dintre directorii companiei la sediul companiei din Statele Unite, într-o încercare disperată de salvare a reputației companiei. Încercarea s-a concretizat însă doar în promisiuni și diplomație corporativă, producătorul Beijing Oriental Electronics așteptând și acum comenzile de ecrane iPhone 14 negociate cu mult timp înainte.

Aparent, Apple a tranșat problema în mod elegant, împărțind comenzile de ecrane rămase neacoperite între furnizorii tradiționali, Samsung Display și LG Display.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult