Vânzări mult sub aşteptări pentru noua serie Galaxy S20 – Samsung dă vina pe Coronavirus

02.03.2020
Vânzări mult sub aşteptări pentru noua serie Galaxy S20 - Samsung dă vina pe Coronavirus

Restricţiile de circulaţie impuse în ţările asiatice pentru limitarea răspândirii epidemiei COVID-19 şi teama generalizată au redus serios apetitul consumatorilor pentru cumpărături scumpe, Galaxy S20 debutând cu cele mai slabe vânzări din ultimii ani.

La începutul anului 2018, seria Galaxy S10 a vândut 140000 de unităţi în ziua lansării. Venind după eşecul monumental avut cu seria Galaxy Note 7, succesorul Note 10 a reuşit să obţină în prima lună livrări de 220000 unităţi. Spre comparaţie, Samsung a livrat pentru piaţa internă doar 70800 de unităţi Galaxy S20.

Prăbuşirea vânzărilor s-a datorat în mare parte volumului redus de vizitatori din magazinele sud-coreene, ca efect al carantinei şi panicii generalizate cauzată de epidemia Coronavirus aflată în plină desfăşurare. Deşi pare contraintuitiv, chiar şi în era cumpărăturilor online cumpărătorii din multe regiuni ale lumii preferă să vină în magazinele fizice pentru achiziţionarea anumitor produse costisitoare.

Picând cum nu se poate mai prost, decizia Samsung de a fixa preţul lui Galaxy S20 la 999 dolari fără a pune la dispoziţie promoţii sau alte facilităţi care să permită obţinerea unui preţ mai bun a tăiat şi mai mult din entuziasmul fanilor puşi în situaţia de a-şi risca sănătatea pentru un telefon pe care probabil îl vor putea obţine mai ieftin în următoarele săptămâni/luni.

Totuşi, ar fi pripit să concluzionăm că lansarea Galaxy S20 este un eşec, produsul nefiind încă disponibil şi pe alte pieţe de desfacere mai puţin afectate de epidemia COVID-19. Iar atuurile în favoarea noului model Galaxy S nu sunt puţine. Samsung a schimbat o mulţime de lucruri, în special la partea de design, iar noua cameră foto cu zoom 100x merită aprecieri în ciuda problemelor de debut pe care Samsung promite că le va corecta cu o actualizare de firmware.

Având în vedere faptul că problemele apărute în regiunea Asiei se extind rapid şi în alte regiuni ale lumii, este poate prea devreme să spunem că vânzările iniţiale scăzute ale Galaxy S20 vor fi recuperate în perioada imediat următoare. Cel mai probabil, efectele se vor vedea din plin în bilanţul anual al veniturilor realizate.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult