Videoconferințele Zoom au crescut cererea pentru cărți… folosite ca fundal

28.01.2021
Videoconferințele Zoom au crescut cererea pentru cărți... folosite ca fundal
Foto: Shutterstock

O companie care furnizează cărți pentru televiziuni și studiouri de filme a anunțat că afacerea a „explodat” în pandemie.

Bookbarn International a transmis că oamenii cumpără sau închiriază cărți pe care le pun în fundal în timpul ședințelor virtuale ținute prin intermediul Zoom sau Skype.

Anul trecut, numărul comenzilor venite de la clienți individuali a crescut de la câteva la zeci pe săptămână. „Unii clienți s-au plictisit de acele fundaluri automate”, a declarat Nick Bates, șeful companiei.

Citește și: Cărţi online de citit – de unde le descarci gratuit

Firma are aproximativ un milion de cărți în stoc. Clienții, care mulți nu sunt pasionați de lectură, își construiesc colecțiile ținând cont de factori precum subiectele abordate sau modul în care arată coperțile.

Situația l-ar deranja, cu siguranță pe poetul Joseph Brodsky, care declara: „Există crime mai grave decât să arzi cărți. Una dintre ele ar fi să nu le citești”.

Bookbarn International a furnizat cărți pentru producții precum „Sex Education”, „Outlander” sau pentru filme Marvel.

Vânzările de cărți în format fizic au crescut cu 8,2% în 2020, comparativ cu 2019, la nivel mondial și au ajuns la 750,9 milioane de unități, potrivit NPD BookScan.

Sursa: BBC News

CITEȘTE ȘI:

Unii utilizatori pot șterge acum defintiv cărțile direct de pe dispozitivele Kindle

Zoom anunță OnZoom, o platformă unde poți vinde acces la prezentările/cursurile ținute pe Zoom

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult