Unii utilizatori pot șterge acum defintiv cărțile direct de pe dispozitivele Kindle

10.06.2020
Unii utilizatori pot șterge acum defintiv cărțile direct de pe dispozitivele Kindle

Unii utilizatori de ebook readere Kindle pot șterge defintiv cărțile direct de pe dispozitive după ce au instalat cea mai nouă actualizare software, cu numărul 5.12.5.

Acest lucru era posibil parțial doar în aplicațiile Kindle pentru Android și iOS, dar nu și pe dispozitivele produse de Amazon.

În acest moment, după ce utilizatorii, care nu au ultima actualizare instalată, apasă pe butonul „Remove from Device”, cartea rămâne în continuare în cont. Acum, la unii posesori de Kindle cu firmware 5.12.5 apare, atunci când țin degetul apăsat pe un titlu, și opțiunea „Permanently Delete”. Opțiunea „Remove from Device” a fost redenumită „Remove Download”.

Utilizatorii care nu au încă opțiunea trebuie să acceseze secțiunea My Content and Devices, din contul lor de Amazon, prin intermediul unui browser pentru a șterge definitiv cărți din bibliotecă.

Noua opțiune nu apare pe toate dispozitivele Kindle, nici măcar pe toate cele actualizate la versiunea 5.12.5. Este posibil ca Amazon să o testeze pe un număr mai redus de utilizatori înainte de a o face disponibilă pentru toată lumea.

Pentru a verifica ce versiune firmware aveți instalat pe dispozitiv, mergeți la Settings/All Settings/Device Options/My Device. În cazul în care nu aveți 5.12.5, dispozitivul ar trebui să înceapă actualizarea prima dată când îl conectați la o rețea Wi-Fi.

CITEȘTE ȘI:

ONYX E-Ink este un smartphone potrivit pentru citit, recomandat prin autonomie extinsă a bateriei

Amazon anunţă Kindle Oasis, primul e-book reader rezistent la apă

iBooks s-ar putea transforma în Apple Books, un concurent pentru serviciul Kindle de la Amazon

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult