Walmart va cumpăra Jet.com într-o încercare de a concura cu Amazon

Walmart va cumpăra Jet.com într-o încercare de a concura cu Amazon
Walmart, cel mai mare retailer din lume, va achiziţiona compania de e-commerce Jet.com, într-o tranzacţie de trei miliarde de dolari care va propulsa Walmart puternic pe teritoriul online, scrie USA Today.
 
Jet este de asemenea pe cale să primească 300 de milioane de dolari în acţiuni de la Walmart, potrivit unui anunţ făcut luni în legătură cu tranzacţia. Walmart a anunţat că aşteaptă aprobări din partea autorităţilor de reglementare pentru tranzacţie, care ar urma să fie încheiată anul acesta.

În timp ce brandurile vor rămâne separate, vor beneficia fiecare de expertiza celuilalt. Walmart plănuieşte să profite de capacitatea de comandă online a Jet pentru a-şi creşte business-ul online la o rată mai rapidă, în special pentru a trage mai mulţi clienţi.

 
 
Marc Lore, CEO Jet, va rămâne alături de comanie, deşi rolul său exact nu a fost încă făcut public. Afacerea vine la puţin peste un an după ce Lore a co-fondat compania, împreună cu Nathan Faust şi Mike Hanrahan, ca un competitor la adresa Walmart şi Amazon.
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult