Wolf-E este primul serviciu de trotinete electrice care se lansează în România

19.04.2019
Wolf-E este primul serviciu de trotinete electrice care se lansează în România

Se pare că anunţul celor de la Lime care au anunţat că intră pe piaţa din România cu ajutorul Primăriei Bucureşti a fost unul strategic, întrucât tot astăzi Wolf-E, un serviciu concurent, a dat startul serviciilor pe plan local în Capitală.  Aplicaţia necesară închirierii trotinetelor este disponibilă pe iOS şi Google Play Store, iar tarifele par a fi bine adaptate la piaţa din Româniam, acestea fiind foarte accesibile.

Spre diferenţă de trotinetele Lime, care vor fi predominant verzi, modelele Wolf-E vor avea ghidonul albastru şi restul corpului negru. Acestea vor putea fi mai uşor de recunoscut în acest fel. Aplicaţia necesită introducerea unor date personale precum adresa, numărul de telefon şi numărul de pe card, iar suma de 1 leu este retrasă automat la înscriere pentru a verifica valabilitatea datelor. De aici, este necesară doar găsirea unei trotinete Wolf-E şi scanarea codului QR de pe aceasta folosind aplicaţia.

Trotinetele sunt marcate pe o hartă din aplicaţie, însă poţi folosi orice trotinetă Wolf-E pe care o găseşti pe stradă. Înainte de a închiria o trotinetă, Wolf-E recomandă verificarea autonomiei acesteia, care este afişată pe ghidon. Alte lucruri importante pe care trebuie să le ştiţi sunt faptul că trotinelele nu pot fi închiriate de către persoane minore, însă aplicaţia nu are o metodă prin care verifică vârsta utilizatorilor.

De asemenea, acestea sunt echipate cu GPS, iar o firmă de pază este angajată să le recupereze în cazul în care acestea sunt furate. De asemenea, trotinetele sunt proprietare, nu sunt versiuni cu branding ale altor modele deja existente, deci acestea pot fi dezactivate de la distanţă, iar piesele lor nu pot fi folosite pentru repararea altor vehicule electrice similare. Trotinetele nu pot părăsi oraşul, însă nu este clar dacă acestea sunt dezactivate dacă ies din oraş, sau dacă este doar o regulă a serviciului.

Cât costă cursele cu trotinetele Wolf-E

Tarifele pentru Wolf-E sunt de 2 lei pentru deblocare şi 0,5 lei pentru fiecare minut al cursei. La destinaţie, utilzatorii sunt rugaţi să pună trotineta într-un loc în care să nu deranjeze şi să închidă cursa din aplicaţie. Wolf-E nu impune limită de kilometri, însă probabil că adevărata limită va fi autonomia acumulatorului. Pentru primele 7 zile, Wolf-E oferă şi discount de 50% pentru fiecare cursă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult