Xiaomi a cumpărat Deepmotion, un startup specializat în soluții pentru condus autonom

26.08.2021
Xiaomi a cumpărat Deepmotion, un startup specializat în soluții pentru condus autonom
foto: profimedia

Zvonurile cum că Xiaomi pregătește lansarea unui autoturism electric prevăzut cu funcție de condus autonom, după modelul Tesla, prind tot mai multă tracțiune după tranzacția în valoare de 77.37 milioane dolari, vizând portofoliul companiei chineze Deepmotion.

Potrivit declarației oficiale oferită de Xiaomi, achiziția va contribui la „creșterea competitivității tehnologice” a afacerii sale cu mașini electrice.

Odată cu această tranzacție, Xiaomi este gata să devină un competitor serios pe segmentul mașini electrice și sisteme de conducere autonomă, o nișă de top din industria auto, ocupată în prezent doar de  Tesla și Waymo în SUA, respectiv Baidu în China.

Vestea achiziționării Deepmotion a urmat anunțului din luna martie 2021, cum că Xiaomi va investi 10 miliarde de dolari în următorii 10 ani în dezvoltarea unei noi ramuri de business specializată pe vehicule electrice. „Xiaomi speră să ofere vehicule electrice inteligente de calitate pentru a permite tuturor celor din lume să se bucure de o viață inteligentă oricând, oriunde”, a declarat compania într-un comunicat oficial.

Totodată, anunțul de achiziție Xiaomi pe segmentul soluțiilor de condus autonom a venit în contextul bilanțului financiar pentru al doilea trimestru al anului 2021, extrem de favorabil pentru companie. Xiaomi a raportat venituri record de 87,8 miliarde de yuani (13,5) milioane de dolari. În iulie, Xiaomi a depășit Apple pentru a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri la nivel global, iar în al doilea trimestru a devenit și cel mai mare furnizor de smartphone-uri din Europa.

În timp ce veniturile companiei provin în mare parte din vânzările de telefoane inteligente, Xiaomi a fost destul de agresiv și pe alte segmente de piață cu potențial, cum ar fi cel al televizoarelor, ceasuri inteligente și scutere electrice.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult