O rulotă pentru mașini electrice vine cu baterie suplimentară de 75 kWh

23.08.2021
O rulotă pentru mașini electrice vine cu baterie suplimentară de 75 kWh

Producătorul de rulote Colorado Teardrops a prezentat un model special care țintește posesorii de mașini electrice.

Se știe că autonomia acestor vehicule este redusă semnificativ atunci când tractează o rulotă sau o remorcă. Compania americană rezolvă această problemă cu modelul Boulder, care include un pachet de baterii de 75 kWh.

Rulota poate încărca rapid (max. 60 kW) vehiculele electrice de care este remorcată. Producătorul susține că în 10 minute, Boulder poate furniza suficientă energie pentru parcurgerea unei distanțe de 160 km.

Citește și: Cele mai populare modele de mașini în funcție de țară. Statele în care conduc deja modele electrice

Deocamdată sunt puține mașini electrice considerate apte pentru a tracta remorci sau rulote. Printre acestea se numără Volkswagen ID.4, Tesla Model Y și Volvo XC40 Recharge.

Boulder, care are o greutate de aproximativ 900 de kilograme gol, are o suspensie care poate susține o greutate maximă de 1.600 de kilograme.

În interior, vehiculul include o saltea pentru două persoane și două paturi suspendate. Boulder mai include climatizare, duș cu apă caldă, zonă pentru servit masa și o bucătărie extensibilă spre exterior.

Prețurile sunt cuprinse între 45.000 și 54.000 de dolari, în funcție de dotări, iar livrările vor începe în august 2022.

Sursa: Green Car Reports

CITEȘTE ȘI:

Top 10 țări cu cele mai multe puncte publice de încărcare pentru mașini electrice

Statul în care sunt mai multe stații de încărcare decât automobile electrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult