YouTube a depășit Netflix în privința veniturilor realizate

02.02.2022
YouTube a depășit Netflix în privința veniturilor realizate

Deși cel din urmă este un serviciu premium cu acces la o colecție impresionantă de filme, taxa de intrare pentru Netflix limitează în mod inevitabil numărul de utilizatori, ceea nu este cazul pentru alternativa YouTube.

Chiar dacă oferă și opțiunea unui abonament Premium care te scapă de reclame și-ți oferă unele facilități suplimentare în aplicația pentru mobil, YouTube își obține majoritatea veniturilor din publicitate, afișată unui număr foarte mare de utilizatori.

Așa se face că YouTube reușește să depășească Netflix în privința veniturilor realizate, platforma deținută de Google generând în trimestrul Q4-2021 venituri de 8.6 miliarde dolari, rezultate aproape exclusiv din publicitate. Iar la nivelul întregului an fiscal 2021, YouTube a generat 28.8 miliarde dolari venituri din publicitate. Spre comparație, în același trimestru din 2020, YouTube genera venituri de 6.9 miliarde dolari.

Deși a beneficiat în egală măsură de efectele pandemiei COVID-19, care a ținut foarte multă lume în izolare și în 2021, veniturile Netflix raportate pentru trimestrul Q4-2021 au fost de numai 7.7 miliarde dolari, comparat cu 6.6 miliarde în același trimestru din 2020.

Alphabet (compania care deține Google și implicit, YouTube) a raportat pentru același trimestru Q4-2021 venituri din publicitate totale de 75.99 miliarde dolari, respectiv 257.6 miliarde dolari la nivelul întregului an 2021, eclipsând orice alt jucător din industrie.

Cu ocazia bilanțului anual privind veniturile companiei , directorul de afaceri Google Philipp Schindler a subliniat că retailul, finanțele, mass-media și divertisment și turismul se numără printre cele mai profitabile categorii de publicitate pentru companie.

În ceea ce privește YouTube, directorii au citat comerțul drept o zonă potențială de creștere, CEO-ul Sundar Pichai numind-o „un alt nivel de oportunitate”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult