Blackmagic anunță Pocket Cinema Camera 6K G2, un refresh cu funcții de pe modelul Pro

24.06.2022

Blackmagic Design a anunțat cea de-a doua generație Pocket Cinema Camera 6K. Noul model primește câteva upgrade-uri „moștenite” de la versiunea mai scumpă 6K Pro, nu crește prețul față de  modelul original. În rest, în termeni de capabilități de filmare, camera pare să ofere cam aceleași specificații ale modelului original, acest update fiind mai degrabă unul care să îmbunătățească experiența de utilizare.

Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 vine cu îmbunătățiri binevenite

Pocket Cinema Camera 6K G2 de la Blackmagic Design beneficiază acum de câteva modificări la nivelul construcției. De exemplu, ecranul de pe spate este acum unul mobil, poziția sa putând fi ușor ajustată pentru a vedea conținutul înregistrat din mai multe unghiuri. Apoi, camera primește compatibilitate cu viewfinder-ul extern OLED, lansat anterior pentru modelul 6K Pro. Tot de la 6K Pro împrumută și bateriile mai mari, care oferă autonomie mai bună în utilizare.

Acestea sunt upgrade-urile majore însă. Restul de componente interne par să fie identice cu cele ale generației precedente. Vorbim despre o montură Canon EF, un senzor Super 35 cu rezoluție 6K (6.144 x 3.456 pixeli), plajă dinamică de 13 stopuri și ISO nativ dual, care poate urca până la 25.600. Din păcate, acest update nu vine și cu stabilizare pe senzor sau posibilitatea de a focaliza continuu, așa cum fac multe alte camere în prezent. Blackmagic oferă doar focalizare automată fixă, utilă pentru a stabili focalizarea înainte să începi filmarea. Ajustările în timpul filmării se fac manual.

Prețul pentru Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 pornesc de la 1.995 dolari americani, la fel ca modelul 6K-ul original și cu 500 dolari mai ieftin decât modelul Pro. În cutie este inclusă și o licență pentru DaVinci Resolve Studio 18, aplicația de editare video și colorizare de la Blackmagic, și una dintre cele mai populare astfel de aplicații din piață.

Odată cu noua cameră 6K G2, Blackmagic a lansat și un update de firmware pentru toate modelele deja existente (4K, 6K și 6K Pro), care adaugă câteva îmbunătățiri la nivelul interfeței, oferă compatibilitate cu mai multe lentile pentru control direct din cameră și permite chiar înregistrarea datelor de mișcare ale camerelor cu ajutorul unui giroscop integrat, pentru a putea fi folosite în post producție la stabilizarea materialelor.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult