Casio Exilim MR1, un aparat foto dedicat amatorilor de selfies

05.12.2014
Casio Exilim MR1, un aparat foto dedicat amatorilor de selfies

Criza pieţei aparatelor foto compacte îi împinge pe producători să experimenteze cu tehnologii şi idei noi, aceştia încercând să profite de orice nişă posibilă pentru a-şi spori vânzările. Ideea lansării unui aparat foto dedicat amatorilor de selfies nu este nouă, însă noul Casio Exilim MR1 este probabil cel mai straniu produs de acest fel.

Născut acum mai bine de un deceniu, cuvântul selfie a intrat în vocabularul uzual abia acum doi-trei ani, iar explozia interesului pentru autoportretele foto i-a determinat chiar şi pe autorii faimosului dicţionar Oxford să-l adauge pe lista neologismelor. Producătorii de telefoane mobile au prins din zbor ideea şi au încercat să-şi atragă utilizatorii cu senzorii frontali mari, captura panoramică sau chiar un bliţ pentru Flash Fill, iar producătorii tradiţionali de aparate foto nu s-au lăsat nici ei mai prejos.

Deşi nu este primul aparat foto pentru selfie produs de către Casio, Exilim MR1 iese în evidenţă datorită imensei oglinzi frontale care le permite utilizatorilor să se aranjeze aşa cum trebuie înainte de declanşarea capturii. În spatele acestei oglinzi se ascunde un senzor cu rezoluţie de 14 MP şi un obiectiv superangular cu o distantă focală echivalentă de 21 de milimetri şi zoom 4x. Suprafaţa oglinzii afectează însă cantitatea de lumină care ajunge în obiectiv, acesta lăudându-se cu o diafragmă modestă F/5. Tot pe partea frontală este amplasat şi un mic bliţ.

Casio Exilim MR1 mai oferă un ecran de 2,7”, un modul Wi-Fi care permite interconectarea cu un telefon iOS sau Android prin intermediul unei aplicaţii, un slot MicroSD şi o baterie de 700 mAh care promite o autonomie de 230 de imagini sau 35 de minute de înregistrare video Full HD. Fiind vorba de un aparat foto pentru selfies, software-ul Casio Exilim MR1 oferă opţiuni de post-procesare care permit ajustarea tonurilor pielii, simularea unei profunzimi reduse de câmp sau inserarea unor elemente grafice de decor.

Casio Exilim MR1 a fost lansat în Hong Kong la un preţ de 330 de dolari, însă disponibilitatea se pare că va fi limitată pentru început doar la zona asiatică. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News