Casio prezintă Exilim EX-ZR700, o compactă cu ultra-zoom

31.01.2013
Casio prezintă Exilim EX-ZR700, o compactă cu ultra-zoom

Casio Exilim EX-ZR700 este o cameră foto cu ultra-zoom şi stabilizare optică performantă, iar Exilim EX-ZR400 se laudă cu autonomie de peste 500 poze.

Casio Exilim EX-ZR700

Ambele modele vin echipate cu procesorul de imagine Exilim Engine HS Version 3, recomandat prin vitezele ridicate atinse la folosirea modului de fotografiere în rafală, ce au permis implementarea unei funcţii numite Triple Shot. Odată activată, aceasta permite obţinerea a câte 3 poze în succesiune rapidă pentru fiecare apăsare a butonului obturator.

Pozele obţinute sunt afişate pe o porţiune a ecranului LCD, iar spaţiul rămas este folosit pentru încadrarea imaginii, permiţând astfel inspectarea pozelor chiar în timp ce o încadrăm pe următoarea.

Ambele aparate suportă card-uri de memorie cu tehnologie Eye-Fi şi Flash Air, folosite pentru transferul pozelor către PC prin conexiune wireless.

Exilim EX-ZR700 se laudă cu un timp de pornire de 1.4 secunde, viteză de reacţie a funcţiei autofocus de 0.18 secunde şi timp de captură de numai 0.26 secunde. Exilim EX-ZR400 este chiar mai rapidă, cu un timp de pornire specificat la 0.99 secunde şi viteză autofocus de 0.14 secunde.

Casio Exilim EX-ZR700 - ecranul LCD de 3 inch

La capitolul funcţii speciale avem modul Macro cu sistem All-in-Focus, capabil să obţină mai multe poze în succesiune rapidă, fiecare din ele focalizată uşor diferit. Imaginile sunt apoi combinate pentru a forma poza finală, în care toate detaliile apar la o claritate superioară. O altă funcţie numită Blurred Background are menirea de a adăuga pozelor un efect artistic, prin aplicarea unui efect de blur peste fundalul din spatele persoanelor sau obiectelor surprinse în prim plan.

Casio EX-ZR700 dispune de obiectiv cu zoom optic 18x şi sistem de stabilizare a imaginii cu tehnologie lens shift. Suplimentar, tehnologia Multi-Frame SR Zoom permite extinderea funcţiei zoom până la valoarea 36x. Încadrarea imaginilor este realizată cu un ecran LCD de 3 inch, cu rezoluţie 920k pixeli.

Casio Exilim EX-ZR400

Casio Exilim EX-ZR400 excelează mai ales prin autonomia bateriei, dimensionată pentru aproximativ 515 cadre la o singură încărcare. Obiectivul instalat oferă zoom optic 12.5x, extensibil până la valoarea 25x prin activarea funcţiei Multi-Frame SR Zoom.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult