Hasselblad renunță la DSLR-uri, seria H fiind scoasă din producție

16.05.2023
Hasselblad renunță la DSLR-uri, seria H fiind scoasă din producție

Hasselblad, unul dintre cei mai prestigioși producători de camere foto din lume, renunță abia acum la camerele de tip DSLR. Majoritatea brand-urilor importante au renunțat deja la producția de camere de acest tip, cu oglindă, iar altele deja au început procesul de a elimina astfel de camere din portofoliile proprii. Astfel, Hasselblad face trecerea completă la mirrorless, noile camere profesionale, promovate la începuturi în special de Sony, Panasonic și Olympus.

Una dintre ultimele serii de DSLR-uri profesionale, Hasselblad H, retrasă de pe piață

Seria de camere Hasselblad H, una dintre cele mai apreciate din zona de fotografie profesională, va avea suportul de orice fel retras. Informațiile nu vin direct de la Hasselblad, ci de la Capture Innovation, un magazin de echipamente foto care au dezvăluit că în ultimele 18 luni, producătorul suedez de camere nu a mai adus noi camere în stoc, iar compania a comunicat de curând că seria  H a ajuns la final de gamă.

„Sistemul H este încă foarte puternic și funcționează în multe studiouri de astăzi. Totuși, a venit momentul să ne uităm la modele care să le înlocuiască. Nici nu mai putem să comandăm noi grip-uri cu baterie astăzi.”, au declarat reprezentanții Capture Innovation.

Ultima lansare în seria H a fost în 2016, când compania introducea pe piață modelul H6D. Singurii producători de camere care încă oferă DLSR-uri, pe lângă Hasselblad, sunt Pentax și Ricoh. Toate celelalte companii au trecut deja la mirrorless. De altfel, Canon o alegere populară în domeniul fotografilor profesioniști, a anunțat de ceva vreme renunțarea la DSLR. Modelul Canon EOS-1DX Mark III este ultimul model DSLR flagship al companiei. Nikon nu a anunțat încă oficial nimic, dar nici nu are planuri să mai lanseze noi camere de acest gen, mai ales când are deja pe piață Nikon Z9 și mai nou Z8.

Hasselblad, cumpărată de câțiva ani de producătorul de drone DJI, oferă în gama sa de produse și modele mirrorless, însă în ultima vreme acest brand a fost folosit în principal pentru a pomova funcții avansate de fotografie pentru diverse alte tipuri de produse. Dronele de top de la DJI sunt echipate cu tehnologii Hasselblad, în timp ce parteneriatul cu Oppo pune acest brand pe smartphone-urile Find X și OnePlus.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult