DxOMark: Oppo Find X6 Pro are cea mai bună cameră de smartphone a momentului

12.04.2023
DxOMark: Oppo Find X6 Pro are cea mai bună cameră de smartphone a momentului

Clasamentul DxOMark, cel care ține evidența performanței camerelor foto ale smartphone-urilor, are un nou „campion”. Proaspăt lansat în China, și programat să rămână exclusiv acestei regiuni, Oppo Find X6 Pro este acum telefonul cu cea mai performantă cameră din piață. Acesta întrece modelul Honor Magic5 Pro, care fusese „încoronat” în urmă cu doar câteva săptămâni, și împinge astfel modele precum Pixel 7 Pro sau iPhone 14 Pro cu câte un loc în urmă în clasament.

Oppo Find X6 Pro, mai performant decât Honor și Huawei

Oppo Find X6 Pro este încă unul dintre telefoanele care beneficiază de o cameră foto principală cu senzor de 1”. Aceasta este echipată însă cu tehnologie Hasselblad, alături de un procesor de imagine proprietar Oppo, numit MariSilicon X. Am mai testat în trecut telefoane cu Hasselblad și MariSilicon, iar rezultatele au fost bune spre foarte bune, OnePlus 11 reușind să impresioneze în special datorită specificațiilor mai degrabă de medie ale camerelor sale.

În testele DxOMark, Oppo Find X6 Pro s-a remarcat prin captarea de detalii excelente în toate situațiile, indiferent de camera folosită, sau condițiile de iluminare. Toate cele trei camere folosesc senzori de 50 megapixeli, iar inclusiv performanța video a fost peste așteptări. De altfel, stabilizarea pe video este un mare avantaj al modelului Oppo, ceva ce mulți producători de smartphone-uri nu reușesc să perfecționeze.

oppo find x6 pro dxomark

Alte avantaje ar fi focalizarea foarte rapidă în toate situațiile, un nivel de zgomot de imagine redus și efect bokeh natural, datorită senzorului mare de pe camera principală și diafragmei cu deschidere mare a obiectivului.

Acesta pare să fie însă și unul dintre dezavantaje, întrucât în fotografii cu mai multe persoane, la diverse distanțe, cei din spate sunt mai „în ceață”, întrucât profunzimea de câmp este limitată în jurul persoanei pe care este focalizarea. Apoi, Oppo pare că nu a rezolvat niște probleme de expunere, întrucât uneori acestea nu sunt calculate corect, iar ceea ce vezi pe ecran înainte să realizezi fotografia nu este întotdeauna ceea ce vei primi în rezultatul final.

Chiar și așa, Oppo Find X6 Pro obține un scor de 153 de puncte în DxOMark, cel mai mare de până acum, și cu doar un punct peste Magic5 Pro de la Honor. Din păcate, nu vom putea confirma aceste teste, întrucât sunt slabe șanse ca Oppo să aducă acest telefon, chiar și pentru testare, în România.

Clasamentul DxOMark: top 10 cele mai bune camere de pe smartphone-uri

  1. Oppo Find X6 Pro – 153
  2. Honor Magic5 Pro – 152
  3. Huawei Mate 50 Pro – 149
  4. Google Pixel 7 Pro – 147
  5. Honor Magic4 Ultimate – 147
  6. Apple iPhone 14 Pro Max – 146
  7. Apple iPhone 14 Pro – 146
  8. Huawei P50 Pro – 143
  9. Apple iPhone 13 Pro – 141
  10. Apple iPhone 13 Pro Max – 141

sursa: DxOMark

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult