Nikon pregăteşte un aparat foto cu design retro şi senzor full frame

25.10.2013
Nikon pregăteşte un aparat foto cu design retro şi senzor full frame

Un clip cu titlul Pure Photography a fost urcat cu două zile în urmă pe un canal oficial al lui Nikon şi se doreşte a fi un teeaser pentru un nou aparat foto. Speculaţiile au început să curgă şi cea mai populară idee este aceea că producătorul nipon va lansa un aparat foto cu senzor full frame FX. Ne aşteptăm ca Nikon să vină cu un răspuns pentru Sony Alpha A7 şi A7R, cele două modele mirrorless full frame anunţate săptămâna trecută. Clipul de mai jos este realizat în aşa fel încât nu ne putem da seama dacă avem de-a face cu un DSLR sau un aparat mirrorless. Cei familiari cu obiectivele Nikon au observat modelul de 50 mm cu f/1.8.

Se presupune că viitorul aparat foto de la Nikon va prelua elemente de design de la vechea serie de aparate SLR F3. Aceasta a fost lansată în 1980 şi a fost o serie foarte populară de aparate. Ţinând cont de titlul clipului, ne aşteptăm ca noul Nikon să nu ofere posibilitatea de-a înregistra clipuri video. Cât despre format, cel DSLR pare să fie cel mai probabil. Nikon nu s-a grăbit să îmbrăţişeze formatul mirrorless, iar când a făcut-o, a preferat să vină cu nişte modele mai compacte şi dotate cu un senzor mai modest, de 1”. Mă îndoiesc că un top de gamă, creat pentru o experienţă fotografică cât mai „pură” va veni în format mirrorless, cu un ocular electronic. Prea puţini fotografi profesionişti preferă un astfel de ocular.

Aparatul foto misterios de la Nikon

Clipul de mai sus este primul dintr-o serie de cinci. Publicarea lor va culmina cel mai probabil cu anunţul oficial al producătorului. Un site de profil se hazardează să afirme că noul aparat se va numi Nikon DF. Ne aşteptăm ca lansarea să aibă loc înainte de sfârşitul anului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News